Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на режисьора Георги Дюлгеров е стабилно

Снимка: БГНЕС

Състоянието на Георги Дюлгеров е стабилно. Той е претърпял оперативна интервенция, защото е имал проблем в тазобедрената става, обявиха от болница "Пирогов".


Операцията е минала нормално и Дюлгеров ще остане за наблюдение, уточниха от лечебното заведение.


Режисьорът  пострада вчера, след като бе блъснат от кола, докато караше велосипед. Водачът на автомобила е избягал от мястото на инцидента.


о информация на свидетели водачът на колата не е останал на мястото на катастрофата", обясни говорителката на Спешна помощ Катя Сунгарска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи"

С концертна премиера на произведенията на бургаския композитор Петя Тончева, стартира първото издание на "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни". Той беше със заглавие „Музикални багри и ритми“. В двучасовата програма прозвучаха нейни авторски творби, изпълнени от възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“,..

публикувано на 10.05.24 в 22:11

Община Бургас със становище относно избора на нов екип на списание "Море"

Изборът на ново ръководство на Сдружение „Бургаска писателска общност“ и нов редакционен екип на списание „Море“, съответно и на алманаха, предизвика реакция сред творческите среди у нас. Причината е, че извън екипа остава досегашният редактор Иван Сухиванов. Български творци публикуваха писмо, в което изразяват опасенията си относно направените..

публикувано на 10.05.24 в 17:36

„Любов, шампанско и… още нещо“ във вторник

На 14 май от 19 часа в залата на Държавна опера – Бургас ще представи пищната сценична продукция „Любов, шампанско и… още нещо!“. Богатата програма на оперетната гала включва популярни и обичани от широката аудитория произведения, с красива музика и изпълнители, в съчетание с балет и празнично настроение. Впечатляващият концерт спектакъл, представен..

публикувано на 10.05.24 в 16:28

БХГ "Петко Задгорски" с изложба на Стефан Марков

Поетични композиции, осъществени в акварел, гваш, смесена техника на ръчно приготвена от автора хартия, литографии, създадени в Графична база – Бургас и произведения маслена живопис, са включени в изложбата Стефан Марков /1940-2000/ , която ще бъде представена в Бургас. Експозицията, посветена на именития бургаски художник, познат за приятелите си като..

публикувано на 10.05.24 в 15:52

"ARTелие" канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждани

Децата от "ARTелие" и техните ментори ще поставят спектакъла "Един от нас" на 23 май. Сценарият е дело на Камелия Славейкова, с подкрепата на Симеон Германлиев, а всеки от актьорите, които ще се качат на сцената, е дал нещо от себе си, за да изгради характера на своя герой. Тази година трупата ще играе благотворително. Всички събрани средства ще са..

публикувано на 10.05.24 в 15:37

Флейтисти от Турция идват за „СОЛиСиМи – Младежки музикални дни“

Двама млади флейтисти от Турция се включват в програмата на фестивала „СОЛиСиМи – Младежки музикални дни“, който се открива днес в Бургас. Те ще са част от концерта „Звукът на Европа“ – една колаборация на Фондация „Солинария“ с асоциацията на начинаещите творци от Люксембург и камерния оркестър на Хасково. Музикантите са ученици на проф...

публикувано на 10.05.24 в 14:17

Сливен отбеляза 184-години от рождението на войводата Хаджи Димитър

Сливен отбеляза 184-години от рождението на войводата Хаджи Димитър. С церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметникът му в центъра на града бе почетена годишнината. Организатори на събитията са Община Сливен и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.  Кметът Стефан Радев подчерта, че преди близо 100 години в знак на уважение и..

публикувано на 10.05.24 в 11:47