Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ахелой се проведе международна среща по програмата „Европа за гражданите“

В Ахелой беше проведена международна среща по програма “Европа за гражданите”. Основната тема на срещата беше бъдещето на младите хора в Европейския съюз, перспективите за развитието им и отношението им към евроскептицизма след европейските избори през 2019 година.

В срещата се включиха младежи от България, Румъния, Унгария и Полша. Те имаха възможността да разменят мнения, да разговарят по различни въпроси, засягащи тяхното развитие и бъдеще в обединена Европа.

В дискусията се включиха още: народните представители Ася Пеева – член на Комисията по образование и култура в НС и Галя Желязкова – член на Комисията за младежта и спорта в НС, заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев, кметовете на  на гр. Ахелой – Иван Георгиев и на румънския град Фаркашлака – Лехел Ковач,  Сузан Роган – Заместник-кмет на гр. Аяк – Унгария, Анна Паячковска – Секретар на Община Чезанов – Полша, Миклош Мариан – Координатор на програмата.

Проектът “Перспективи за младите хора в Европа след Европейските избори 2019 г.: Позитивно мислене и дебати относно Евроскептицизма” се осъществява по мярка 2.1 “Побратимяване на градове”, Направление 2: Демократична ангажираност и гражданско участие: Насърчаване на демократичното и гражданското участие на ниво ЕС от програма “Европа за гражданите” 2014-2020 г., в партньорство с град Аяк, Унгария; град Чешанов, Полша и град Фаркашлака, Румъния.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова зона за детски игри и отдих е изградена в КТК "Ченгене скеле"

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, посветена на морската флора и фауна, както и на рибарския занаят. За целта Община Бургас подготви проект, с който за част от дейностите осигури външно финансиране от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Вложени са и общински средства...

публикувано на 05.06.24 в 10:31
Община Тунджа

Разкриват подслон за хора в кризисна ситуация в село Скалица

Подслон за хора в кризисна ситуация ще бъде разкрит в село Скалица, община Тунджа от 1 юли. Той ще е с капатитет за 10 души и ще се помещава в сградата на центъра за спешна медицинска помощ, която е с отпаднала необходимост.  В него временно ще могат да бъдат настанявани бездомни и семейства в безопасна среда.  Разкриването на новата социална..

публикувано на 05.06.24 в 09:39

Ракетната система Himars не е сред перспективите на Българската армия

Придобиването на артилерийската ракетна система Himars не е част от непосредствените перспективи на Българската армия. Това заяви заместник-началникът на отбраната ген. л-т Михаил Попов след приключване на най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село".  В..

публикувано на 04.06.24 в 16:56

По-скъп ток и по-евтино парно за клиентите на EVN от 1-ви юли

С 1,46% ще поскъпне електроенергията за битовите клиенти на ЕВН, стана ясно от публикуваните от КЕВР прогнозни цени от 1-ви юли тази година.  Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли По- сериозно е увеличението на нощната тарифа, което е с 2,54%,..

обновено на 04.06.24 в 15:57

Модерна пречиствателна станция поема 100% от отпадъчните води в "Меден рудник"

Завършването на два ключови обекта от мега проекта за водния цикъл на област Бургас обяви днес местното ВиК дружество. Те касаят реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа в комплекс „Меден рудник“ и разширението на пречиствателната станция там. С ремонтните дейности 100% от отпадъчните води на комплекса се събират и..

публикувано на 04.06.24 в 13:45

Награждават бургаските първенци в разделното събиране и предаване на отпадъци

За да поощри бургазлии да събират и предават отпадъци разделно, Общината за пета година организира своеобразно екологично съревнование. В него се включиха стотици граждани. Най-усърдните сред тях се награждават по традиция на 5 юни - Световен ден на околната среда. Заедно с тях утре ще бъдат почетени и мобилните центрове с техните служители, които..

публикувано на 04.06.24 в 11:22

Тактическо учение ще се проведе днес на полигона "Корен"

Днес на полигона „Корен“ военните формирования, участващи в тактическото учение „Тракийски воин - 24“ ще демонстрират способности. В него участват военни от многонационалната група на НАТО, българската Втора механизирана бригада, ВВС, ВМА, Военна полиция, 181 -артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ и други.  По време на учението..

публикувано на 04.06.24 в 08:15