Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно парти на леда с Дядо Коледа

Коледно парти на леда с участието на дядо Коледа и Снежанка ще се проведе в Бургас на 29 декември, неделя, от 13.00 часа на ледената пързалка на площад "Тройката". Нестандартният празничен кънки фест ще включва много демонстрации, забавни игри, състезания с интересни изненади и много награди. Организатор на Коледа на кънки е Спортен клуб "Екстрийм скейт".

В началото на януари на ледената пързалка в Бургас със съдействието на Спортен клуб "Белите Акули" и Община Бургас, ще организира безплатни тренировки по хокей на лед и фигурно пързаляне. Първи стъпки на леда тогава ще могат да направят още деца с увреждания и в неравностойно положение.

Ледената пързалка в Бургас тази година ще работи от 10.00 до 22.00 часа, а площта й този път е цели 700 кв. м. Пързалката предлага кънки под наем с номера от 26-ти до 47-ми, така че всеки желаещ да я ползва, няма да остане отвън. Пързалката ще бъде на разположение за ползване до февруари, ако времето позволява.

Цените се запазват като миналата година. Любителите на кънките на лед ще могат да си купят и карти с определен брой посещения с отстъпка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инициатива популяризира спортния туризъм по Черноморието

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов „1 SEA“ (Едно море) и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможностите му за спортен туризъм. Силвия Кьосева, която е и любител бегач предприема инициативата "Едно море" море с..

обновено на 11.05.24 в 15:21

Созопол ще присъства в новата телевизионна поредица "Съкровища с Бетани Хюз"

Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”.  Тя разказва в него за новите открития при разкопките на мястото, където ще бъде изградена новата автогара в Созопол. Разказва и за остров „Свети Кирик и Юлита“ и за находките от подводната археология в..

публикувано на 11.05.24 в 12:44

„Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ в изложба

На 15 май 2024 г. (сряда) от 17:00 ч. в Етнографския музей ще бъде открита изложбата „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. Тя представя знакови бургаски места, събития, познати и непознати хора от оня романтичен и в същото време динамичен, шарен и разпознаваем град. Интересните моменти от тогавашния живот – цитати от ръкописа на д-р Мъгърдич..

публикувано на 11.05.24 в 11:07

Историк и водещ от BBC прави филм за съкровищата на Созопол

Професор Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”. Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ ще разкаже в него за новите открития на разкопките на мястото, където ще се строи новата автогара в Созопол, за остров Свети Кирик и Юлита, както и за находките от подводната археология в района на..

публикувано на 10.05.24 в 11:58

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забележителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 11:37

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина. Идеята е децата играейки да научават интересни факти свързани с историята на планината, каза създателя й Велин Дацев.  "Действието започва когато тракийският воин Катус разбира, че годеницата му е отвлечена. В стремежа си да я открие той се допитва до горска нимфа, която обитава една..

публикувано на 10.05.24 в 10:53
Маршрутът на инициативата

Община Царево се включва в инициативата 1 SEA

Община Царево ще се включи в инициативата на хотелиера Силвия Кьосева  да пробяга за пет дни цялото черноморско крайбрежие - 1 SEA.  Маршрутът е от Дуранкулак д о най-югоизточната точка на Европейския съюз в континентална Европа – село Резово /община Царево/ - 400 км.

публикувано на 10.05.24 в 08:47