Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 30 март

Плъх. Летящ. Не е от Китай

Феновете на китайския зодиак напомнят, че сме в годината на плъха. И разкриват любопитна аналогия – седим си вкъщи (като по дупките), носим си пак храна на същото място и там си я ядем, а видим ли човек – крием се. Дааа…. Интересна аналогия. И друга – китайски зодиак. Китайски. Откъде дойде короната? Айде, стига толкова аналогии.

Днес пък чух, че се лансирала идеята да излизаме от вкъщи с смс. Което е крайно неподходящо за народ, който все още има външни тоалетни. Направо не знам какъв трябва да е текста в такъв случай. Всъщност – знам, ама ще ви държа в напрежение. Всъщност – напрежение е достатъчно деликатна дума в такъв случай, не мислите ли?

Докато чакам да ми приемат смс с текст „ефир“, дойде времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – хората от социалния патронаж са сред работещите на първа линия. Как се справят и пред какви трудности се изправят?

-  В коментарната ни рубрика – защо някои бургазлии отказват да си стоят по домовете?

-  „Бургасбус“ съкращава част от кондукторите заради намалелия брой пътници, други минават на четиричасов работен ден

-  Представители на местния бизнес предлагат мерки как той да се възстанови от тежката криза, в която е изпаднал

-  В рубриката „Точка ком“ – чат – бот, който да отговаря на въпроси свързани с коронавируса създаде българска фирма, Община Сливен вече го използва

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12