Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маг Зайн разкрива тайните на 40 от фокусите си

Бургазлията Йордан Янев премести пролетното си турне за октомври




Носителят на титлата „Илюзионист на годината 2019‘‘ и купата „Сенко“ за магично изкуство Йордан Янев-Зайн разкрива 40 от номерата си в книгата "Тайните фокуси на Зайн". Бургазлията поясни:
"Книгата е предизвикателство към истинските фенове, които искат да знаят как се случват нещата и сами се пробват. Питали са ме-правя го, а няма ефект като при теб. В книгата говоря за психологическите трикове, които засилват ефекта от номера." 
В четивото са вплетени тайни кодове, които дават ключ към още една допълнителна загадка, добави Зайн.
През пролетта той трябваше да започне второто си национално турне, но заради ситуацията с пандемията датите са отложени за октомври. За част от тях има яснота, други са в процес на уточняване. Спектакъл ще има и в Ямбол, а в Бургас срещата с мага ще е на 13 октомври в ДНА.
Подготвян повече от 7 години, ''Вълшебствата на Зайн'' потапя в измерение, където физичните закони отстъпват място на въображението. Зайн отваря вратичката към свят, в който момичета плуват във въздуха, хора се разрязват на две и се възстановяват с щракването на пръсти, храсти с рози разцъфват само от повея на ветрило. Представлението обединява шеметни илюзии и загадъчен ментализъм. Самият Зайн определя 30-те включени илюзии като като "пир за сетивата и стимул за ума на малки и големи". Всичко в него - реквизит, декор, музика костюми са негово дело в екип с приятелката му Светла и асистентката му на сцената Теди Русева-Тиара. 
Какви са тенденциите в модерната магия и каква е ролята на асистентката в нея, както и защо Дейвид Копърфийлд не се пенсионира, а все още изнася спектакли в Лас Вегас, въпреки че е собственик на множество острови, чуйте в интервюто с Йордан Янев-Зайн.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Арт работилница за децата в Етнографски музей - Бургас

„Усмихнати 8мици“ канят всички деца на поредната арт работилница на 30 юни (неделя) от 10.00 ч., съобщи Община Бургас.  След интереса към предишните ателиета на открито, родители и деца отново ще имат възможността да се забавляват заедно, чрез творчески занимания в прохладния двор на Етно кафене и музей.  В последния ден на юни ще ви очакват и..

публикувано на 21.06.24 в 12:17

В Несебър предстои днес събор на The Hells Angels Motorcycle Club

В Община Несебър ще се проведе ежегодният мото събор на рокерите от мотоклуб Hells Angels. В Свети Влас, Слънчев бряг и Ахелой се събират от началото на седмицата стотици рокери от цял свят.  За днес беше предвидено мотошествие на членовете на Hells Angels от 14.00 до 15.00 часа по маршрута Свети Влас–Слънчев бряг до кръговото кръстовище на входа на..

обновено на 21.06.24 в 10:53

Двудневен рибен фестивал започва в Поморие

Двудневен рибен фестивал започва днес в Поморие , съобщават от Общината.  Идеята е чрез концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания за най-малките да бъде представена част от живота и занаята на рибарите. Фестивалът се организира за втора поредна година и цели да насърчи развитието и да популяризира рибарството на територията..

обновено на 21.06.24 в 09:22
архив

Канят на Яньовден в странджанското село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни - 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово, съобщи Мария Патронова, ръководител на дирекция „Култура, образование и спорт":  "Програмата ще започне в неделя, 23 юни от..

публикувано на 20.06.24 в 13:45

Първи "Палеоуикенд" в Бургас от 28 до 30 юни

След традиционния за Бургас уикенд на тема "Етно" и мидени деликатеси, следва Палеоуикенд. Акцентът в него ще бъде организираният от Регионален исторически музей - Бургас и Националния природонаучен музей при БАН Палеофест 2024. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия..

публикувано на 20.06.24 в 11:43

Изработват триметрова пластика на Иван Александър, ще я поставят на крепостта Русокастро

В началото на юли започва работата по изработването на монументалната пластика на  български цар Иван Александър. Това ще се случи в град Камено, в творческата база на мецената Руси Куртлаков. Той е осигурил камъка за пластиката – врачански варовик с тежест 8 тона. Автори на монумента са Даниел Кънчев и Атанас Стоянов.  Идеята е да се изработи..

публикувано на 19.06.24 в 16:41

Бургаският музей набира доброволци за разкопки на крепостта Русокастро

Разкопките на крепостта Русокастро през тази година се планира да започнат на 1 юли. Задачата на археологическият екип е да допроучи северозападната крепостна стена на средновековния град, с прилежащите ѝ кули. Разкопките за поредна година са финансирани от Община Камено и се изпълняват от Регионален исторически музей – Бургас. Поради огромното..

публикувано на 19.06.24 в 10:32