Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морските вълни в обеците на Мария

5
Снимка: Фейсбук:Мария Костова


Нестандартни обеци от епоксидна смола, изработва Мария Кръстева. За нея морето е най-голямо вдъхновение, а вълните присъстват най-много в бижутата, които прави. За да постигне визуално ефекта на вълна боядисва смолата с боя на алкохолна основа, след което разнася самата смола с клечка. Публиката я познава като sealted waves. Екстравагантните обеци винаги са били нейна слабост, а скоро очакваме от Мария пръстени и колиета, отново използвайки същата техника. Авторката участва активно в базари и изложения за ръчно творчество, дори и днес нещата й могат да се видят във Военния клуб в София. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са финалистите от конкурса „Мечта” на Читалище „Изгрев 1909“

Ясни са имената на финалистите от четвърто издание на национален конкурс „Мечта” на Читалище „Изгрев 1909“. Конкурсът е част от проекта „Формула за щастие”, чиято цел е да насърчи четенето и творчеството във всяка възраст. В него се включиха над 300 творци от цялата страна - художници от 16 населени места в България - Кърджали, Хасково, Смолян, Плевен,..

публикувано на 06.06.24 в 15:24

"Изгрев парк фест" се завръща за седми път

За седма година паркът на к-с Изгрев ще бъде център на забавление, спорт и образователни инициативи, посветени на разделно събиране на биоразградими отпадъци. Днес, 6 юни ще се проведе "Изгрев парк фест". В него участие ще вземат над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св...

обновено на 06.06.24 в 15:04

Изложба на рекламна и продуктова фотография в Бургас

Специална изложба на рекламна и продуктова фотография ще привлече вниманието на жителите и гостите на град Бургас от 6 юни. Изложбата под надслов „Рекламата на фокус“ ще представи работата на български фотографи - доказани професионалисти,  практикуващи както в страната, така и с многобройни международни изяви и отличия за работата си. Изложбата се..

обновено на 06.06.24 в 09:12

В етнокухнята на музея в Бургас ще приготвят питури по ичеренски

Кулинарна демонстрация очаква посетителите на Етнографския музей в Бургас на 7 юни, петък. Тогава директорът на бургаския музей д-р Милен Николов ще покаже как се правят питки със сирене и масло, които в с. Ичера се наричат питури. Там любимата на  балканджиите закуска се изпича директно на металната плоча на печката с дърва. В Бургас ще бъдат показани..

публикувано на 05.06.24 в 13:11

Български архитекти и визуални студиа работят с изкуствен интелект за ОАЕ

Български архитекти и визуални студиа работят с изкуствен интелект за клиенти от Обединените арабски емирства (ОАЕ), Саудитска арабия и Китай. Все повече технологиите навлизат и в тази професионална сфера. Според арх. Емил Бурулянов, председател Съюза на архитектите в Бургас през последната година много от големите бюра инвестират в т. нар..

публикувано на 05.06.24 в 11:34
“Кор Кароли“ във Военноморския музей във Варна. На малката снимка: Кап. Георги Георгиев на борда на яхтата

94 години от рождението на първия българин, обиколил света с яхта

Отбелязваме 94 години от рождението на капитан Георги Георгиев - първият българин, обиколил света с яхта. Бъдещият легендарен капитан Георги Георгиев е син на армейски офицер от Ботевград. Службата изисква честото местене на бащата от гарнизон в гарнизон. Това е причината Георги да е роден в Кърджали. Годината е 1930-а. Едно от следващите..

публикувано на 04.06.24 в 13:29

Кремена Иванова изработва играчки и сувенири с 3D принтиране

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 02.06.24 в 17:30