Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 100 интересни фотографии се състезаваха в 14-то издание на конкурса #ДаУкрасимБургас

Десетки семейства от комплексите "Братя Миладинови" - блок 17, "Меден рудник" - блок 107  и "Славейков" - блок 70, се обединиха и събудиха празничния дух сред своите съграждани. Въпреки извънредната обстановка и трудното време, бургазлиите подариха светлина и настроение с впечатляваща украса по фасадата на жилищните си блокове. Те ще получат специални отличия в надпреварата #ДаУкрасимБургас и награди от ОП "Морски знаци".

Близо 100 интересни фотографии се състезаваха в 14-то издание на конкурса в различната 2020 - та година.

Светеща коледна елха и цветни снежинки по покрива срещат минувачите по ул. "Твърдица" 25 в бургаския квартал "Сарафово". Това е домът на семейство Маркови, които никога не пропускат да си създадат красота в празничните дни на декември. Семейството ще получи подаръчен ваучер за остров Света Анастасия и туристически комплекс "Акве Калиде".

Сред финалистите е и екипът на Хидрометеорологична обсерватория - Бургас. Оттам изпратиха снимки на саморъчно изработена украса на Духтевата къща. Сгушен в Морската градина, емблематичният дом на архитект Духтев е преобразен в в коледна къща, която сме виждали само по филмите.

Лишените от свобода, съвместно със служители - инспектори, също сътвориха своя украса за празниците. Те украсиха корпуса на затвора и работните канцеларии. Коледната инсталация е от саморъчно изработени тематични фигури - елхи и коледни венци.

Комплименти за бургаските детски заведения, които, макар че бяха затворени за деца, превърнаха дворовете си в приказка. Коледна декорация разказва истории за любимите принцеси Елза и Анна от "Замръзналото кралство", добрия старец Дядо Коледа и работливи джуджета. На много места цветни гирлянди приковават погледите на малки и големи. Тази година победител е Детска градина "Звездица", на ъгъла на ул."Гурко" и  "Цар Симеон".

Специално обособен кът за Рождество подготвиха и НЧ "Паисий Хилендарски". Камина сред книги и пощенска кутия за писма до белобрадия старец отправят и своето послание - че вълшебствата са в книгите.

Поздравяваме за коледните декорации още Красимира Димитрова, Ася Петрова, Калина Георгиева, Станислава Вълкова, фризьорски салон Bella от комплекс "Лазур", Детска ясла "Бургаско детство", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен, ДГ "Вълшебство", Бутик за цветя "Диана", Николина Иванова и други.

Конкурсът "Да украсим Бургас" се организира за 14-ти път в навечерието на коледните празници. Община Бургас благодари за личната инициатива на всички хора, които помогнаха градът да стане по-светъл и празничен.

 Всички участвали в инициативата ще получат грамота и рекламни подаръци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен събра любители и собственици на американски возила

Сливенското летище „Бършен“ събра днес собственици и любители на американски возила-редки и екзотични автомобили, мотори, пикапи, джипове и други от всички епохи. Стартът на събитието даде заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред гостите. Той приветства с „Добре дошли!“ организаторите, участниците и гости на..

публикувано на 30.06.24 в 16:05

Росина Генчева представя дизайнерски огледала в Бургас

"Огледалце, огледалце, кажи коя е най-красива на света?", попитала мащехата огледалото, а отговорът не й харесал. Огледалото освен образа ни, отразява и самооценката ни. Превърнало се е във важна част от бита ни без която не можем. Изложба на дизайнерски огледала дава нова интерпретация на традиционния аксесоар. Росина Генчева е създател на..

публикувано на 30.06.24 в 09:02

Първи "Палеоуикенд" в Бургас до 30 юни

Днес е втория ден от първото издание на Палеоуикенд в Бургас. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия назад. Ще научите интересни неща за видовете фосили, динозаврите, произхода на африканската савана и още много. Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в..

обновено на 29.06.24 в 07:50

Реставрираха стара сграда на ул. "Фердинандова" в Бургас

Стара сграда на  ул. „Фердинандова“ в Бургас е изцяло реставрирана, съобщават от Община Бургас.  Преди това тя беше в лошо състояние. Поради тази причина Общината е издала предписание преди няколко години. Собствениците на сградата са я възстановили изцяло със собствени средства.  От Община Бургас посочват, че имат готовност да съдействат при..

публикувано на 27.06.24 в 15:12

Бургаският жаргон на Митко Иванов отново среща читатели

Второ допълнено издание на книгата на Митко Иванов „Бургаският жаргон до 1989“   ще бъде представено от 18.30 часа в двора на Регионалната библиотека в Бургас. Изданието е богато илюстрирано с документални снимки, към него има и речник. Над 350 думи, които носят специфичния дух и атмосферата на морския град и неговите хора, допълват..

обновено на 26.06.24 в 12:15

Арменски специалитети в етнокухнята на бургаския музей

Пред многобройна публика в двора на Етнографския музей днес бе направена демонстрация на арменска кухня. Събитието е част от инициативата Етнокухня на регионалния музей и е свързано с проекта „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. В него Църковното настоятелство към Арменската апостолическа православна църква „Сурп Хач“ е партньор на..

обновено на 25.06.24 в 15:43

Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас

Голям Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас, спазвайки традицията. Деца и възрастни минаха през него три пъти за здраве.  Вярва се, че на този ден от годината слънцето свети и топли по един особен начин, а магическата сила на билките е най-силна рано сутрин.  Затова и преди първите лъчи на..

публикувано на 24.06.24 в 15:31