Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Бонева и Явор Велчев непрекъснато измисляли детски песнички за малкия Дариел

Макар за много хора 2020 да беше изключително трудна, за младата двойка музиканти Весела Бонева и Явор Велчев тя се оказа една от най-щастливите, след като през септември се роди тяхното най-голямо щастие - Дариел. Затова и тази Коледа ще е много специална за тях - за първи път ще я посрещнат трима.

"Той е програмиран в клетките си с музика, понеже ние постоянно това правим и държим много да му пеем, така, че той да изгради една връзка с музиката още от новородено", споделя щастливият баща Явор Велчев.

Освен това музикалното семейство така се вдъхновили, че дори написали няколко бебешки песнички специално за него. Сега разбира се му пеят и коледни, украсили са празнично дома си, а елхата им е в цветовете на българското знаме - бяло, зелено и червено. Двамата отправят призив към сънародниците ни да си останат в България, за да правят страната ни силна, а не обратното. 

Най-новото около талантливата двойка е, че са се заели да подават ръка на млади таланти. Съвсем наскоро излезе дебютната песен на 14, годишната Валериа Войкова –  VALL "Ритъма си ти". Парчето е написано и продуцирано от Яви, който заедно с половинката си откриват таланта на Валерия още преди три години в детската академия, която ръководят.

Цялото интервю с Веси и Яви можете да чуете в звуковия файл.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инициатива популяризира спортния туризъм по Черноморието

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов „1 SEA“ (Едно море) и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможностите му за спортен туризъм. Силвия Кьосева, която е и любител бегач предприема инициативата "Едно море" море с..

обновено на 11.05.24 в 15:21

Созопол ще присъства в новата телевизионна поредица "Съкровища с Бетани Хюз"

Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”.  Тя разказва в него за новите открития при разкопките на мястото, където ще бъде изградена новата автогара в Созопол. Разказва и за остров „Свети Кирик и Юлита“ и за находките от подводната археология в..

публикувано на 11.05.24 в 12:44

„Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ в изложба

На 15 май 2024 г. (сряда) от 17:00 ч. в Етнографския музей ще бъде открита изложбата „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. Тя представя знакови бургаски места, събития, познати и непознати хора от оня романтичен и в същото време динамичен, шарен и разпознаваем град. Интересните моменти от тогавашния живот – цитати от ръкописа на д-р Мъгърдич..

публикувано на 11.05.24 в 11:07

Историк и водещ от BBC прави филм за съкровищата на Созопол

Професор Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”. Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ ще разкаже в него за новите открития на разкопките на мястото, където ще се строи новата автогара в Созопол, за остров Свети Кирик и Юлита, както и за находките от подводната археология в района на..

публикувано на 10.05.24 в 11:58

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забележителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 11:37

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина

Електронна игра разказва за митовете на Странджа планина. Идеята е децата играейки да научават интересни факти свързани с историята на планината, каза създателя й Велин Дацев.  "Действието започва когато тракийският воин Катус разбира, че годеницата му е отвлечена. В стремежа си да я открие той се допитва до горска нимфа, която обитава една..

публикувано на 10.05.24 в 10:53
Маршрутът на инициативата

Община Царево се включва в инициативата 1 SEA

Община Царево ще се включи в инициативата на хотелиера Силвия Кьосева  да пробяга за пет дни цялото черноморско крайбрежие - 1 SEA.  Маршрутът е от Дуранкулак д о най-югоизточната точка на Европейския съюз в континентална Европа – село Резово /община Царево/ - 400 км.

публикувано на 10.05.24 в 08:47