Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санираха блока, в който се взриви трафопост

| обновено на 07.06.21 в 10:41

Още една жилищна сграда в Бургас придоби нов облик. Тя се намира в непосредствена близост до Старата поща.

На 16 октомври 2012 г. в партерен етаж на същия блок се взриви вграден трафопост. Блокът е въведен в експлоатация през 1961 г. Ремонтът се случва благодарение активността на собствениците, финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж" и административната подкрепа на Община Бургас.

Сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност, но попада в охранителната зона на Старата поща, която е архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория "ансамблово значение". По-малката част от него е с въведени мерки за енергийна ефективност, а в момента тече обновяването на останалите апартаменти от входове А, Б и В. Одобреният инвестиционен проект включва изпълнение на топлинно изолиране на външни стени и покрив, подмяна на дограма и осветителни тела, както и одобрени от Национален институт за недвижимо културно наследство фасадни решения.


архив 2012 / БНР Бургас




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Делата за взривения трафопост продължават

Продължават частните дела за неимуществени вреди след инцидента с взривения трафопост зад Старата поща през 2012 г., обясни един от потърпевшите Пламен Димитров: „Делата бавно-бавно вървят, специално нашето семейство сме на инстанция Върховен..

публикувано на 30.01.17 в 12:16
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито..

публикувано на 28.06.24 в 14:09
Доц. Светла Далакчиева пред изложбата в музея, която посетителите ще могат да разгледат от днес.

Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в Бургас показва Балканите преди милиони години

"Ще разкажем на какво са приличали Балканите преди няколко милиона години. По това време по нашите земи е имало савани, тук са се разхождали жирафи, слонове, носорози, хищни котки, антилопи, хиени, маймуни." Това разказа по повод откриващия се днес..

публикувано на 28.06.24 в 14:04
снимката е илюстративна

За трудност при изплащане на пенсиите в срок сигнализира омбудсманът на Бургас

За трудност при изплащане на пенсиите в срок съобщава общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Той е получил  жалба, че в първия ден за получаване на пенсиите, 07.06.2024 год. от пощенски клон на ул. “Ст. Стамболов“ № 43,  още в 13.45..

публикувано на 28.06.24 в 12:54
снимката е илюстративна

Стартира нова програма за саниране за 12 общини

Всички сгради в Сливен с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват по нова процедура за саниране, обявиха от община Сливен. Програмата е свързана със засегнатите от трансформацията в Маришкия басейн, а средствата за саниране на..

публикувано на 28.06.24 в 12:17

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29 и 30 юни . Арена на събитията ще бъдат..

публикувано на 28.06.24 в 12:08