Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 проекта за достъпна среда в Бургас са одобрени от Министерството на труда и социалната политика

Снимка: Община Бургас

Бургас за трета поредна година е на първо място в страната по одобрени проекти по националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика. 12 от 13-те подадени от Бургас проекти са одобрени от общо 45 за цялата страна, което е ¼ от всички одобрени проектни предложения. През първите две кампании на програмата Бургас също беше най-активният град с най-голям брой одобрени проекти по програмата.

Одобрените проекти от Бургас тази година са в 9 жилищни блока в комплексите "Зорница" - 2, "Славейков" - 1, "Лазур" - 2, "Меден рудник" – 3 и "Братя Миладинови" – 1 и в 3 еднофамилни къщи в квартал "Ветрен", град Българово и село Драганово.

За осигуряване на достъпна среда Община Бургас отново подпомогна кандидатите с изготвяне и финансиране на проектните им предложения, като четири от неуспелите по време на миналогодишната сесия кандидати, бяха подготвени успешно за участие тази година. Три са кандидатите, които са с новорегистрирани сдружения на собствениците, за да могат също да участват в програмата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас започна раздаването на хигиенни продукти и храни от втория транш за подпомагане

В Бургас от днес започва раздаването на храни и хигиенни продукти от втория транш по Програмата за основно материално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд. Правоимащите ще получат по 9 вида хигиенни материали и два вида консерви, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева: " На едночленни и двучленни семейства се..

публикувано на 17.06.24 в 10:24

Започва издаването на личните карти с биометрични данни

Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда от днес нов образец на българската лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка.  Какви предимства дава личната карта от ново поколение -..

обновено на 17.06.24 в 09:23

Затварят част от ул. "Райна Княгиня" за месец

От 10 часа днес се спира движението  на автомобили по ул. „Райна Княгиня“ в участъка от ул. „Алеко Богориди“ до ул. „Митрополит Симеон“.  Причината е ремонт след реконструкция на ВиК мрежа.  Временната организация ще бъде в сила до 31 юли. 

обновено на 17.06.24 в 07:25

Сдружение "Социален център-Бургас" реализира проект "Споделяме доброто"

Младежите с увреждания от сдружение „Социален център – Бургас“ работят по нов проект, чрез който искат да демонстрират своите умения и възможности и своите постижения постигнати през годините с много труд и старание. Те искат да въздействат върху нагласите в посока приемането им и социално включване в обществото.  Проектът се нарича..

публикувано на 16.06.24 в 16:00

Край ямболското село Голям манастир се провежда българо-гръцки събор

В местността „Църквичката“ край ямболското село Голям манастир ще се проведе традиционният българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и изселници от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Съборът ще се проведе за 15 година до възстановения параклис „Свети Атанасий Велики“ на Манастирските възвишения, съобщи кметът на община Тунджа Станчо..

публикувано на 16.06.24 в 08:30

Близо 116 млн. лв. са преведени за подпомагане на животновъди

Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за „Обвързано с производството подпомагане за животни“ на допустимите за подпомагане животновъди за Кампания 2023. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, който участва в откриването на Националното изложение на породата Ил дьо Франс, което се проведе в Сливен...

публикувано на 15.06.24 в 15:34

Кампанията "Знам какво изхвърлям" помага на домакинствата в Поморие

33 домакинства от бл. 13 в кв. „Свобода“ в Поморие се включиха в кампанията „Знам какво изхвърлям“, съобщават от Общината. В рамките на един месец генерираният отпадък ще бъде разделно събиран и сортиран по вид.  Преди да бъде изхвърлен в определените за целта контейнери, експерти ще анализират и събират данни за правилното разделяне на отпадъците и..

публикувано на 15.06.24 в 10:35