Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди хора посрещнаха заедно първите лъчи на юли в Бургас

32
01.07.2021
Снимка: БНР Бургас

За десети път бургазлии и гостите на града посрещнаха първите лъчи на слънцето през юли. Стотици бяха тези, които спазиха традицията и прекараха цялата нощ на централния плаж около лагерните огньове в очакване на зората. 6 банди се грижиха за доброто им настроение в часовете преди изгрева на слънцето.


Под звуците на хита на Uriah Heep хора от цялата страна се стекоха на бургаския плаж, за да преживеят заедно емоцията от посрещането на първото слънце на юли.

"Това е хубав начин човек да се върне назад и да си спомни за едни хубави времена, когато музиката и  приятелството бяха нещо много важно. Бургас, морето, плажа, добрата организация много помага това да се сбъдне"

"Носи много приятно усещане за лято, за свобода, за страхотно настроение. Ние сме гости на Бургас и сме впечатлени от организацията, която е направена. Тук е много хубаво", споделиха част от събралите се на плажа. 


Почти през цялата нощ от сцената можеха да се чуят изпълненията на бандите, които се включват в отбелязването на Джулай морнинг. Хедлайнери бяха група „Остава“, които се качват за първи път на бургаската сцена за първи юли.


Както всеки път, Община Бургас обезпечи събитието със спасители, медицинско лице, охрана. Осигури и дървен материал, който е толкова важен за сплотяващите лагерни огньове, които обединиха събралите се на плажа.


Не бяха малко и смелчаците, които се престрашиха и в първите часове на първи юли влязоха в морето и именно от там дочакаха изгрева.

Снимки от емоциите от бургаския Джулай Морнинг можете да видите в профилите на БНР Бургас в Instagram и Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

6 банди свирят на Джулай морнинг в Бургас

Неизменната традиция Джулай морнинг да се празнува на бургаския плаж ще продължи и тази година с нова надежда и много настроение. Община Бургас и приятели ще организират събитието на обичайното място - със сцена от лявата страна на Моста и възможност..

публикувано на 02.06.21 в 11:08

Джулай Морнинг е тръпка и красиви спомени с приятели!

BILLY TALENT TRIBUTE, AIRBAG, ACOUSTIC POINT, ОСТАВА, REWIND,MR.VAGABOND. Това са групите, които ще свирят на бургаския плаж в нощта на 30 юни. Неизменната традиция Джулай морнинг да се празнува на бургаския плаж ще бъде отбелязана за десети път...

публикувано на 28.06.21 в 11:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

В петък отваря врати цирковата арена на Пясъчните фигури в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури, ще отвори врати този петък за 17-та поредна година. Откриването е от 18:00 часа, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева. Фестивалът е..

публикувано на 04.07.24 в 15:02

Тибет представя философията и културата си в Бургас

Тридневен фестивал на тибетската култура и традиции предстои в Бургас. Ще гостуват танцьори на традиционни танци и монаси от манастир на Далай Лама. Те ще пеят будистки мантри, ще гадаят със зарове МО, и ще рисуват на живо пясъчна..

публикувано на 04.07.24 в 12:40

Започнаха археологическите проучвания на крепостта Русокастро

Археолозите от Бургаския музей започнаха разкопки в средновековния град Русокастро. През тази година целта им е да се разчисти изцяло северозападната крепостна стена на града, намираща се между замъка и северозападния ъгъл на укрепената..

публикувано на 01.07.24 в 13:25

Сливен събра любители и собственици на американски возила

Сливенското летище „Бършен“ събра днес собственици и любители на американски возила-редки и екзотични автомобили, мотори, пикапи, джипове и други от всички епохи. Стартът на събитието даде заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян..

публикувано на 30.06.24 в 16:05

Росина Генчева представя дизайнерски огледала в Бургас

"Огледалце, огледалце, кажи коя е най-красива на света?", попитала мащехата огледалото, а отговорът не й харесал. Огледалото освен образа ни, отразява и самооценката ни. Превърнало се е във важна част от бита ни без която не можем. Изложба на..

публикувано на 30.06.24 в 09:02

Първи "Палеоуикенд" в Бургас до 30 юни

Днес е втория ден от първото издание на Палеоуикенд в Бургас. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия назад. Ще научите интересни неща за видовете фосили, динозаврите,..

обновено на 29.06.24 в 07:50

Реставрираха стара сграда на ул. "Фердинандова" в Бургас

Стара сграда на  ул. „Фердинандова“ в Бургас е изцяло реставрирана, съобщават от Община Бургас.  Преди това тя беше в лошо състояние. Поради тази причина Общината е издала предписание преди няколко години. Собствениците на сградата са я възстановили..

публикувано на 27.06.24 в 15:12