Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

Снимка: БНР Бургас

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището на изхода на Айтос, при която загинаха баща и двете му деца.

Катастрофа в Айтос взе три жертви


Сред мерките са поставяне на подвижни кантари за установяването на претоварени автомобили, както и временно спиране на движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в сила от 27-и септември, а товарните коли ще преминават през Карнобат, каза зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков:

"Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. Веднага стартират колегите от полицията процедурата по изграждане на стационарна камера за скорост."

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път


Комисия по регионално развитие в областната управа пък ще започне процедура по изграждането на обходен път на Айтос, каза областният управител Мария Нейкова:

"До края на месец октомври ще бъде свикан областният съвет за регионално развитие, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на този обходен път, за да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни произшествия и загубите на човешки животи."

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Катастрофа в Айтос взе три жертви

Тежка катастрофа е станала снощи в Айтос, съобщиха от полицията. Инцидентът се е случил срещу сградата на Горското стопанство в града около 21.20 ч. При десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, тежкотоварнен автомобил с..

публикувано на 14.09.21 в 06:59

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път

Жители на Айтос ще блокират отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа в понеделник загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче е тежко ранено. При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк. Ден по-късно..

публикувано на 18.09.21 в 08:28

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито..

публикувано на 28.06.24 в 14:09
Доц. Светла Далакчиева пред изложбата в музея, която посетителите ще могат да разгледат от днес.

Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в Бургас показва Балканите преди милиони години

"Ще разкажем на какво са приличали Балканите преди няколко милиона години. По това време по нашите земи е имало савани, тук са се разхождали жирафи, слонове, носорози, хищни котки, антилопи, хиени, маймуни." Това разказа по повод откриващия се днес..

публикувано на 28.06.24 в 14:04
снимката е илюстративна

За трудност при изплащане на пенсиите в срок сигнализира омбудсманът на Бургас

За трудност при изплащане на пенсиите в срок съобщава общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Той е получил  жалба, че в първия ден за получаване на пенсиите, 07.06.2024 год. от пощенски клон на ул. “Ст. Стамболов“ № 43,  още в 13.45..

публикувано на 28.06.24 в 12:54
снимката е илюстративна

Стартира нова програма за саниране за 12 общини

Всички сгради в Сливен с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват по нова процедура за саниране, обявиха от община Сливен. Програмата е свързана със засегнатите от трансформацията в Маришкия басейн, а средствата за саниране на..

публикувано на 28.06.24 в 12:17

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29 и 30 юни . Арена на събитията ще бъдат..

публикувано на 28.06.24 в 12:08