Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

10 украински жители са пожелали да останат в Ямбол след 31 май

Снимка: БГНЕС

До момента 10 украински жители са пожелали да останат в Ямбол след 31 май. Тогава те трябва да напуснат хотела, в който са настанени. Обсъжда се вариант те да бъдат преместени в общински жилища.

От началото на войната,  временен статут за пребиваване в ямболска област са получили 140 украински жители, но голяма част от тях са напуснали региона. В единствения хотел, в който бяха настанени 33 – ма бежанци, предимно майки с деца, след 31 май, ще бъде освободен, уточни  заместник – областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева. 

"Търсим начини за настаняване, което е в общински жилища на община Ямбол. Поискахме сега актуална информация, само община Ямбол заяви, че има свободни. 

След проведената от Дирекцията „Бюро по труда“ в Ямбол информационна кампания, само четирима украински граждани са се регистрирали на борсата, а двама от тях са започнали работа. Голяма част от първоначално дошлите в областта вече са отишли в съседни  региони, а други са се завърнали в Украйна. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 5 ЮЛИ!

Темите в предаването днес: Празник е за служителите на МВР.  Всички структури в системата бяха представени през уикенда със своите техника и въоръжение. Звена като „Охранителна полиция и КАТ“, „Гранична полиция“, „Жандармерията“, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сектор „Специални тактически действия“ съществуват и са ефективни..

публикувано на 05.07.22 в 07:00

Пеперудена красота на Флората

Изложба от живи тропически пеперуди и кристали е представена в Кръглата зала на Експо център " Флора".  При нас могат да бъдат видени и какавиди, и гъсеници, като така може да се проследи целия  жизнен цикъл красивите насекоми, съобщи Мирослава Аргирова, управител на Центъра: „Видовете, които са представени са традицинно най..

публикувано на 04.07.22 в 16:35

На Алепу нямало да леят бетон за глемпинга

„Няма да излеем нито килограм бетон, а засега само сме поставили скарите за палатките“, коментира за БНР-Бургас Димитър Димитров, представител на фирмата-инвеститор, която изгражда глемпинга в местността Алепу край Созопол. Според него протестът срещу строежа на луксозния къмпинг обслужва нечии интереси. В началото на деня стана..

публикувано на 04.07.22 в 14:53

Питат бургазлии за обновяването на зеленото пространство до паркинг „Гурко“

Община Бургас извършва проучване за обществените нагласи за прилагане на повече природосъобразни решения в градската среда. Инициативата е в рамките на проекта GoGreenRoutes. Всеки може да сподели своето мнение, като попълни подготвената за целта анкета. На 5 и 6 юли, ще се проведе и обществено обсъждане за предстоящото обновяване на зеленото..

публикувано на 04.07.22 в 12:18

Продължава пръскането против комари в Бургас

От днес „Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава имагоцидни обработки със студен/топъл аерозол срещу комари. Ще се третират паркове и градски градини, комплекси и квартали, регистрирани водни биотопни зони с биоциди в концентрации, безопасни за хора, бозайници и птици. Обработките ще се извършват от 00:30 часа до 04:30 часа с биоциден препарат:..

публикувано на 04.07.22 в 12:10
Снимката е илюстративна

Косят трева по пътя Равда - Сарафово

Движението по пътя  Варна – Бургас  в участъка  Равда – Сарафово  се осъществява с повишено внимание. Там се извършва косене на тревни площи в средната разделителна ивица и банкетите на пътя. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg , както и..

публикувано на 04.07.22 в 11:29
Плажът Алепу

РИОСВ преустанови изграждането на глемпинг в „Алепу“

На 1 юли експерти на РИОСВ-Бургас са извършили проверка, във връзка със публикации в социалните мрежи за извършване на монтажни дейности в местността „Алепу“, поземлен имот с идентификатор 67800.49.36 по КК на град Созопол. Констатирано е, че в имота има  15 дървени скари. Той  е с дървена ограда с височина около 50 см, която навлиза и в..

публикувано на 04.07.22 в 09:27