Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Росица Стефанова изработва фигурки от вълна

Тя използва метода иглонабиване, за да създава красоти


ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Росица Стефанова е майка от Русе. Тя има 4 деца, най – големият Борис е на 12, 5 г. и е с психично разтройство на психологическото развитие. Росица е член на фейсбук групата от година и половина. Това с което се представя са фигурки направени от вълна чрез техниката "иглонабиване". 


"Диагнозата на Борис беше поставена когато беше на 4 годинки и от тогава е непрекъсната борба за подобряване на състоянието му! Ежедневието ни е доста натоварено, защото Борис има две сестри и един брат, но всичко като цяло се върти около него и работата с него! Записах се да уча ерготерапия и съм трета година студент, за да му бъда по полезна. 

Разбрах за групата от една приятелка, която бродира. Тя ме посъветва да вляза и да видя какво предлагат майките. В началото да си призная бях доста скептична, но често ми се случва да храня децата си благодарение на нещата, които предлагам и продавам в групата! В началото правех и други сувенири, но след големия интерес към фигурките ми от вълна, сега изработвам само такива!" 


Росица разказва, че сама се е научила на техниката "иглонабиване", като е гледала клипчета в интернет. В началото й е било доста трудно, но постепенно е започнала да се справя с тънкостите при изработването на фигурките и сега изработва  таралежчета, катерички, овце, зайчета, феи и др. 

Майката сподели, че се чувства удовлетворена от работата си и непрекъснато се усъвършенства за да предложи нещо ново и различно. Тя е категорична, че по - пълноценен човек никога до сега не се е чувствала!

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фрегата "Верни" акостира преди Никулден на Морската гара в Бургас

Военноморските сили на Република България се включват в Никулденските тържества. Фрегатата „Верни“ ще акостира в района на Морската гара за времето от 10.00 часа днес, до 14.00 часа на 7 декември. Корабът ще бъде с празнична украса и илюминация. Той ще е отворен за посещение от жители и гости на град Бургас за времето от 10.00 до 12.00 ч...

публикувано на 05.12.22 в 09:14

Стела Динева и дъщеря й Ива правят "весели" обици

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 04.12.22 в 17:30

Грейнаха коледните светлини в Царево (ГАЛЕРИЯ)

С много празнично настроение в Царево дадоха началото на най-светлите празници.  За запалването на коледните светлини площадът на морското градче се изпълни с много деца, родители и гости.  В празничната програма участваха група "Дивинитас" със своето огнено шоу и децата от ДГ  ,, Ален мак" , които изпълниха коледни песнички и..

публикувано на 04.12.22 в 08:12

Сити и здрави – ако се храним по Зоната

Основната цел на храненето по Зоната е здравословният начин на живот и регулирането на хормоните. Това каза за БНР-Бургас Катина Герова, един от посланиците на хранителния режим и създател на сайта www.kakvodaqm.bg. Зоната не е диета, с която да свалим няколко килограма, това е начин на хранене, който „подрежда“ хормоните в тялото:..

публикувано на 03.12.22 в 14:29

Храненето по Зоната - в "Радио-айляк" днес

Празниците са време, в което сме низвергнали кантара в някой ъгъл на стаята и обличаме по-широки дрехи, с мотив, че са удобни. Празниците са време, което българинът е свързал с похапване над обичайното. Но… С идването на новата година и с доизяждането и на последните количества руска салата идва суровото време за равносметка. То е свързано..

публикувано на 02.12.22 в 11:05

Откриват ледена пързалка в Сливен

Коледно-новогодишните атракции в Сливен за малки и големи започват от днес. Началото ще бъде дадено с официалното откриване на ледената пързалка до Изложбена зала „Сирак Скитник“ от 18 ч. В леденото шоу ще участват фигуристи от Клуб по фигурно пързаляне – София. Днешните атракции предвиждат и откриване на „Книголандия“ – детска библиотека..

публикувано на 02.12.22 в 08:34

Бахтишен Джуджева, майката със златно сърце, която шие коледни покривки

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 27.11.22 в 17:40