Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отпускат 250 хил. лв. за ремонта на улици в селата Карагеоргиево и Мъглен

Карагеоргиево (2012)
Снимка: Google

Улици в селата Карагеоргиево и Мъглен ще бъдат ремонтирани с допълнителни средства, отпуснати от общинския съвет. Общинските съветници приеха единодушно отпускането на 250 хил лева за реновирането им. Това стана ясно след актуализация на бюджета в общината, гласувана на последното заседание в Айтос. 

Парите са спестени от ремонтите на улиците "Богориди", "Софроний", "Братя Миладинови" и др. 

По предложение на началника на Районното управление в Айтос Иван Малинов, ще бъде закупен лек автомобил за нуждите на Детската педагогическа стая на стойност 10 хил лева, и ще бъдат осигурени средства за обзавеждането и поддръжката на специализираното заведение. 

Други предложения, които бяха приети на заседанието на общинския съвет, са за ремонтиране на алеите в гробището в Айтос на стойност над 20 хил лева, както и отпускане на сумата от 30 хиляди лева за проектиране на младежки център в града. Общинските съветници единодушно приеха и отпускане на средства за ремонт на една улица в село Карагеоргиево и 4 улици в село Мъглен. 

Според кмета на Карагеоргиево Метин Латифов, ремонтът на главната улица е дълго чакан и нужен за селото:

"Улицата не е ремонтирана от повече от 30 години. Когато се оправи времето, тогава ще започнат ремонтите."

Очаква се ремонтните дейности по улиците в най-големите села в община Айтос да започне през пролетта на 2023 г.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ММЦ през февруари: Дебати, турнир по билярд и куиз

Интензивна е програмата на Младежки международен център този месец. В поредица от уикенди екипът организира събития, с които ще провокира младите хора да усъвършенстват умения, да покажат знания и не на последно място, да се забавляват. По повод 8-ми февруари, обявен в Календара на Съвета на Европа като Ден за по-безопасен интернет, предстои..

публикувано на 02.02.23 в 08:52
Незаконна сеч

27 000 проверки са извършили служителите на ИАГ и РДГ през януари

Служителите на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите продължават да извършват засилени проверки по контрола по опазване на горските територии. През месец януари са проверени 27 000 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за ползване на дървесина от горските територии (сечища и временни..

публикувано на 02.02.23 в 07:30

Църквата отбелязва Сретение Господне

Православната църква отбелязва днес Сретение Господне, един от големите празници през този месец, почитан от дълбока древност. Честван е за първи път в Йерусалим. На този ден се навършват 40 дни от раждането на Исус Христос. Затова е останал  и обичаят децата да бъдат въведени на своя 40-ти ден в храма Господен за благослов, а на майките да бъде..

публикувано на 02.02.23 в 07:15

НС прие окончателно промените в Закона за пътищата, свързани с винетките

Парламентът прие окончателно промените в Закона за пътищата, свързани с уведомителния режим за изтичането на срока на винетките. Така  за едногодишен стикер ще има известие в 14-дневен срок преди изтичането му, както и второ предизвестие в двудневен срок. Въвежда се и уведомление за тримесечните винетки – то ще бъде два дни преди изтичането..

публикувано на 01.02.23 в 20:33

Удължиха с година действието на временната закрила на разселените лица от Украйна

Правителството в последното си заседание прие решение за изменение на Националния план за действие при временна закрила в България, с което действието на временната закрила на разселените лица от Украйна на територията на Република България се удължава с една година, считано до 4 март 2024 г. , в съответствие решението на Европейската комисия за..

публикувано на 01.02.23 в 15:10

Бургас почете жертвите на комунизма

Бургас отбеляза с възпоменание деня на признателност и почит към жертвите на комунизма.  Членове на съюза на репресираните, наследници на жертви на режима, граждани и представители на общината поднесоха венци и цветя при паметника на жертвите на комунизма до Съдебната палата.  Над 2600 са осъдените на смърт от Народния съд, при само 12 след..

публикувано на 01.02.23 в 13:27

В Деултум ще обучават студенти от цял свят през това лято

Националният археологически резерват „Деултум“ става база за обучение на студенти от цял свят през това лято. Тук ще се проведат две школи - по антропология и по консервация и реставрация на керамика.  Инициативата е на фондация „Балканско наследство“.  Две школи ще се  тепроведат в края на юни и през целия месец юли. Те ще бъдат малки..

публикувано на 01.02.23 в 08:40