Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В новия енергиен офис в Бургас се приемат заявления за саниране

Енергиен офис отвори врати в Бургас.Той се намира в сградата на НХК и ще бъде отворен за граждани, които се интересуват от програмата за енергийна ефективност и алтернативните източници на енергия. Звеното  е изградено по европейски проект, обясни зам.- кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Целта е да бъдат улеснени максимално гражданите, тук ще се приемат документи и ще се правят консултации.Досега са подадени 80 заявления за саниране на сгради в Бургас.Средствата ще стигнат най-вероятно за 24 здания, уточни Коралска. 80 милиона се отпускат, като самата програма все още не е отворена. Това трябва да стане всеки момент, уточни инж. Коралска. Трябва да бъдат одобрени промени в наредби. Ще се приемат документи до 31 май.

Енергийният офис  ще работи всеки делничен ден от 08:30 до 17:15 часа. За информация може да звъните на телефон 056/ 81 37 65. Мястото е избрано така, че да е удобно за гражданите и да ги улеснява в максимална степен при търсенето на полезна информация. В него постоянно ще работят двама експерти. 

Ще има предварително обявен график за консултации с други специалисти в областта на енергийната ефективност, които ще се извършват също на място в офиса. Запитванията може да се изпращат и на e-mail energyoffice@burgas.bg.По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, ка