Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прекратиха концесията за добив на блатно кокиче край село Палаузово

Министерският съвет предсрочно прекрати концесия за добив на блатно кокиче в с. Палаузово, община Стралджа, област Ямбол. Растението представлява уязвим растителен вид. 

Прекратяването е по искане на концесионера. Причината е дългите периоди на засушаване в защитената местност „Блатото“ през 2021 и 2022 г. 

С решението договорът се прекратява по взаимно съгласие. То е допустимо според Закона за концесиите и предвидено в договора с концесионера.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стоян Василев: Къде са обещаните от ВиК 15 млн. за Приморско?

Къде са обещаните 15 милиона лева инвестиции във ВиК – сектора в Приморско? Темата повдигна на днешната сесия общинският съветник Стоян Василев. Поводът беше гласуване на направените инвестиции от дружеството за 2022 г. “Гледам обобщената справка за извършените инвестиции и си спомням за едно обещание на директора на ВиК, че в Приморско ще..

публикувано на 29.05.23 в 16:27

Няколко части на Бургас остават без вода във вторник

ВиК информира, че поради ремонтни дейности, ще бъде спряно водоподаването в няколко части на Бургас.  От 10.30ч. до 13,30ч. вода няма да има в  ж.к. "Изгрев",  бл.29, бл.30, бл.31, бл.32, бл.34 и ДГ "Ран Босилек". От 9.00ч. до 16,00ч. ще бъде спряно водоподаването на ул. "Цариградска" 70. От 08:45 до 16:00ч. прекъсвания ще има на ул...

публикувано на 29.05.23 в 16:26
Румен Радев прие почетния строй на учебен полигон „Ново село“.

Румен Радев: Службите са на държавата, не на президента

Президентът обяви, че няма информация българските служби да се свързвали с южноафриканските преди убийството на Костадин Каменов – Къро.  "Не, нямам такава информация, не разполагам, но в момента се прави всичко възможно, работи се в тясно взаимодействие с южноафриканската страна за установяване на всички факти и обстоятелства около това..

публикувано на 29.05.23 в 15:18

Мъртва риба е изплувала в река Мочурица до три ямболски села

М ъртва риба е изплувала в река Мочурица, в близост до ямболските села Палаузово, Воденичане и Маленово.  Сигналът е подаден до Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора. Сигналът за голямо количество мъртва по таченето на река е подаден днес преди обед до зам.- кмета на община Стралджа Гроздан Иванов. Според него, това..

публикувано на 29.05.23 в 14:56

Търсят се рибарски принадлежности и стари снимки за експозиция във Водната кула на Поморие

Поморие ще има нова атракция. Това ще е преобразената водна кула, която ще стане посетителски център с музейна експозиция. Там ще бъде представено рибарството като традиционен занаят и поминък за региона. Затова в момента Историческия музей и Общината призовават граждани да дарят снимки, рибарски принадлежности и други вещи, които да станат част от..

обновено на 29.05.23 в 09:15

Випуск 2023 на Английската гимназия с дарение за деца със синдром на Даун

Випуск 2023 година от Английската гимназия в Бургас дариха 5 хиляди лева за Проекта за трудова и социална интеграция на деца и младежи със синдром на Даун - "ДаунТаун" . Абитуриентите организираха концерт с благотворителна кауза при своето завършване. Те пяха и танцуваха на сцената на Летния театър.  Проектът, който е подкрепен, цели..

публикувано на 28.05.23 в 17:00

Протест срещу войната по пътищата затвори за кратко пътя към „Лесово“

Протест срещу войната по пътищата затвори за кратко  международния път към граничен пункт  „Лесово“ ,  в района на ямболското село Козарево. Кръговото кръстовище на главния път  е блокирано в знак на протест срещу бездействието на държавата срещу войната по пътищата, обяви организаторът Иван Спасов. "Когато има ПТП със загинали, употреба на..

публикувано на 28.05.23 в 11:26