Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На какви капани може да се натъкнем при подготовката на бала

Архив
Снимка: БГНЕС

„Не бива да се доверяваме на оферти за големи намаления, например на парфюми от известни марки в интернет, за да не попаднем на ментета“, съветва Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“. Трябва да се провери кой търговец ги предлага и купувачите да се уверят, че става дума за реален представител на съответния бранд. Възможно е бижутата да съдържат химични елементи като никел, кадмий и др. над нормата и да доведат до кожни алергии по-сериозни здравословни проблеми. Фалшивите парфюми, кремове и грим пък могат да предизвикат контактен дерматит или дори възпаление на кожата.

Ако завършващите са решили да отидат в курорт у нас или в чужбина, е важно да поискат точна оферта от туроператора. Прави впечатление, че в рекламните текстове в интернет обявите на агенции за подобни пътувания посочената цена невинаги е реалната. Когато се отвори офертата, се вижда, че има възможност за избор между няколко хотела с различен брой звезди, но цената за настаняване дори и в най-ниско категорийния е по-висока с около 100 лв. от оферираната в рекламата, с която потребителят е привлечен. Затова трябва да се внимава и да се гледа какво пише в подробния текст на офертата, да се уточни в какви стаи ще бъде настаняването, какви са условията при настаняване на 2, 4 и повече човека в една стая, точната крайна цена и кога и как ще се извърши плащането, а преди да се направи резервацията, да се потърси информация и отзиви за съответния курорт и хотел.

Абитуриентите, които ще празнуват в ресторант, но все още не са се спрели на конкретен избор, трябва детайлно да проучат какво точно включва предплатената сума по куверта и на място да следят дали тя се изпълнява. Понякога се срещат текстове, че цените допълнително ще бъдат уточнявани. Това е предпоставка за неприятности впоследствие, тъй като може да се стигне до изнудване на потребителите, да се плати част от предварително заявената услуга, но без преди това да се знае стойността й. А след това да се окаже, че трябва да се доплаща на място за една или друга допълнителна услуга – задължителна или пък не. Много актуални в момента са допълнителни услуги като превозване с лимузина, снимки на фото стени, настаняване край басейни и водни части и др.

По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зов за помощ: Младият полицай Петър Златинов има нужда от финансова помощ, за да се възстанови след инцидент

Петър Стоянов Златинов е младеж, който е пострадал при инцидент и има нужда от финансова подкрепа, за да се възстанови. Той е на 24 г. от с. Гюльовца, служител в ,,Криминална полиция " на Първо РУ на СДВР-разузнавач пета степен.  Кметството в родното му място, съвместно със Сдружение контролен граждански блок и Сдружение на занаятчиите -..

публикувано на 12.05.24 в 16:00

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 08:53

Фестивал на хвърчилата за 17-тия рожден ден на Зелена Странджа

С фестивал на хвърчилата днес ще бъде отбелязан 17-тият рожден ден на Зелена Странджа. Празникът ще събере желаещите да се включат на хълмовете над квартал Банево в Бургас, носещи името Трите сестри. Сборният пункт е на площадката на селото, пред църквата в 11.00 часа.  Маршрутът, който ще бъде изминат пеша до върха, е общо 5 км. Той..

публикувано на 12.05.24 в 07:55

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя срещу недоволството на хилядите жители от региона, стигна до блокадата на пътя.  Участъкът е с дължина около 8 км и по него всекидневно..

публикувано на 12.05.24 в 07:52
Снимката е илюстративна

АПИ: До обяд движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София е в аварийната лента

До 12 ч. днес движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента поради ремонтни дейности, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 11.05.24 в 10:33
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Православната църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна се отслужват празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните. Първите сведения за празника са на Неофит..

публикувано на 11.05.24 в 09:25

В родното село на Стефан Караджа отбелязаха 184 години от рождението му

На Стефан Караджа - един от най-бележитите български герои беше посветен днешният ден в родното му село Стефан Караджово. Тук все още пазят родната му къща, която днес е превърната в музей, паметник на културата от национално значение. В местната над 250-годишна църква е съхранен и котелът, в който е кръстен Стефан Тодоров Димов. Цветя красят и първия..

публикувано на 11.05.24 в 08:42