Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е водозахранването във всички курортни селища по Южното Черноморие

Снимка: БГНЕС

Възстановено е водозахранването във всички курортни селища и плажни ивици по Южното Черноморие. Това каза областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Тя уточни, че основната причина, част от селищата за кратко да останат без вода, е авария на довеждащ водопровод към язовир "Камчия".

"Искам да ви уверя, че към настоящия момент няма проблем с водоподаването по Южното Черноморие. Поради авария на водопровод на язовир "Камчия", който захранва някои от населените места, в това число и Крайморие, е имало проблем, но разбирам че проблемът е отстранен. 

Това е нещо по–различно от ремонта на Пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна". Там се наблюдават в някои часове, между 60 и 120 мин. по-слабо водоподаване, което касае само в дните, когато се извършва ремонтът, т.е. вторниците", заяви областният управител на Бургас Мария Нейкова.

Днес по обяд е прекратен ремонтът на Пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна". Заради укрепването на конструкцията на съоръжението, вече 3 седмици във вторник за кратко на места по Южното Черноморие се спира водата. 

Ремонтните дейности по график трябва да приключат следващата седмица, но предстои да разберем дали този срок ще бъде спазен, каза Мария Нейкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прогноза: Летният туристически сезон ще е по-добър от миналогодишния

Първите туристи у нас за летния сезон пристигнаха на 2 май и са от Великобритания. Днес ще се състои официално откриване на летния сезон в Несебър. Прогнозите са този сезон да бъде по-добър от миналогодишния.  Председателят на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм Иван Грошев апелира към всички в туристическия бизнес да бъдат готови за началото..

публикувано на 17.05.24 в 12:07

Румен Радев открива сезона в Старинен Несебър

Днес ще бъде официално отрит летния туристически сезон. Церемонията е под патронажа на президента Румен Радев и ще се проведе пред портите на Старинен град Несебър. Ще присъства и ресорният служебен министър Евтим Милошев, както и представители на българските институции и на дипломатическия корпус у нас.

публикувано на 17.05.24 в 08:29

Поход в Отманли организира природния парк "Странджа"

Ако неделя е за вас ден за раздвижване, отдих и приключения, то от природен парк „Странджа“ имат идеалното предложение. Оттам организират тази неделя, 19 май познавателен поход в местност „Отманли“. Събитието е част от разнообразната програма на Зелен уикенд в Бургас. Началото ще бъде дадено в 9:30 ч, а сборният пункт е горски..

публикувано на 16.05.24 в 13:24

“Изживей България“ ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг

"Изживей България" ще популяризира Българското Черноморие в Слънчев бряг. Събитието ще събере над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария между  5 и 7 юни в най-големия роден курорт.  “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk , най-популярната медия за..

обновено на 16.05.24 в 13:14

Ремонтът на Дюлинския проход започва в петък

На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход. Това е участъкът от Старо Оряхово до Гюльовца и е на територията на областите Варна и Бургас. Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от републиканския бюджет да бъдат рехабилитирани 65,6 км от третокласния път. Трасето..

обновено на 15.05.24 в 22:36

Търсят се начини да бъдат увеличени заплатите в "Бургасбус"

Ръководството на КНСБ е в бургаски регион и провежда среща с фирми с цел решаване на текущи проблеми. 12 компании ще бъдат посетени, проведени във вече разговори и с кмета Димитър Николов, казва лидерът Пламен Димитров. Синдикатът представя в морския град кампанията " По-високи доходи с твоя синдикат". По този повод е разположен..

обновено на 15.05.24 в 15:31

Близо 50 000 фирми от Бургаска област обявиха доходите си пред НАП

Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред Националната агенция за приходите, повече от месец и половина преди изтичането на крайния срок. На 30 юни изтича срокът, в който е необходимо тези лица да декларират доходите си и да платят дължимия върху тях данък. До края на юни самоосигуряващите се лица,..

публикувано на 15.05.24 в 12:41