Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В община Тунджа няма да има местен референдум

Снимка: Община Тунджа

В община Тунджа няма да се провежда местен референдум, стана ясно на заседанието на Общинския съвет. Преди седмица съветници от ГЕРБ внесоха предложение с искане избирателите  да се произнесат по въпроси, свързани с охраната на селата и тяхното почистване. 

Предложението за референдум отпадна от дневния ред на заседанието на ОбСъвет, а председателят на групата на ГЕРБ Атанас Христов коментира:


„Изключително съм разочарован от това, което се случи. Първо от липсата на всякаква мотивация защо тази точка отпада. Тя си беше внесена по законния ред.“

Съветниците от ГЕРБ искаха населението на община Тунджа да бъде питано дали да бъде създадено общинско звено за охрана, дали да се направи общинско предприятие за сметосъбиране, сметоизвозване и да се изградят ли параклиси във всички гробищни паркове на общината.
Според кмета на общината Георги Георгиев внасянето на подобно предложение е предизборен ход от страна на ГЕРБ.


„Разглеждането изобщо на подобна точка и подобно действие трябва да бъде законосъобразно и освен това да е по финансовите възможности на общината изпълнимо.“


По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци ще зарадват с коледни пакети възрастни самотни хора в Странджа

Доброволци от Бургас за четвърта поредна година организират Коледна кампания “Време с усмивка за възрастни самотни хора”. Идеята е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се в селата в Странджа.  В зависимост от събраното количество се предвижда и предоставянето на хранителни пакети и на възрастни хора и в..

публикувано на 03.12.23 в 17:00

Община Болярово настоява за ремонт на пътя между селата Мамарчево и Странджа

За извършването макар и на частичен ремонт на пътя между крайграничните села Мамарчево и Странджа настояват от общината в Болярово. Пътищата са от третокласната пътна мрежа и освен от местните жители се използват всекидневно и от структурите на граничната полиция.   Пътят между разклона за село Мамарчево и крайграничните села Малко Шарково, Воден и..

публикувано на 03.12.23 в 16:48

Запалиха коледните светлини в Поморие

С  концерт и цветна заря  бе дадено начало на празничната програма в Поморие. Запалването на коледните светлини събра в центъра на града стотици жители и гости. С песни, танци и с много артистичност участие в концерта взеха децата от  ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко”, Танцова формация „Ultraviolet“,  Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ и Вокалната..

публикувано на 03.12.23 в 15:04

Коледното градче в Царево очаква гости

Коледното градче на централния площад в  Царево посреща своите посетители. Всеки може да опита   вкусни мезета,  греяно вино и напитки, домашна баница и сладкиши, съобщиха от община Царево. От местната администрация подчертават, че на празника на града - Никулден, през целия ден ще има богата културна и развлекателна програма.  От 17.12.2023..

публикувано на 03.12.23 в 14:54

Молебен за здравето на патриарх Неофит

Молебен за здравето на патриарх Неофит ще бъде извършен в цялата страна. С първи призив за това излезе Софийската митрополия, която призовава свещенослужителите от епархията да включат и специални молитви за здравето на Негово Светейшество по време на светата литургия днес. Патриарх Неофит е настанен във ВМА за лечение на белодробно заболяване и по..

публикувано на 03.12.23 в 10:23

Празникът на о-солената риба продължава в Созопол

Третото издание на Празника на о-солената риба се провежда в  Созопол на площад “Кулата” в Стария град. В първия ден  акцентът бе конкурсът за най-добра о-солена риба, който протече в три кръга: най-добър осолен паламуд, чернокоп и друг вид риба. Събитието бе официално открито от кмета Тихомир Янакиев и от президента на Ротари клуб Койчо Коев...

публикувано на 03.12.23 в 09:37

Кметът на Сливен Стефан Радев с поздрав в Деня на хората с увреждания

Международната общност днес чества официално деня, посветен на хората с увреждания и изразява своята подкрепа. По този повод  на официалната си фейсбук страница кметът на община Сливен Стефан Радев акцентира върху ролята и участието на хората от уязвимите групи в обществения и социален живот. „Бъдете сигурни, че вашите проблеми  и ежедневни..

публикувано на 03.12.23 в 09:09