Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията „Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета“ ще се проведе в Бургас

Снимка: Зонта клуб

Ежегодната кампания „Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета“ ще се проведе на 25 ноември, от 11.00 часа в зала „Георги Баев“ на Културния център „Морско казино“ в Бургас. Те е посветено на Международния ден за елиминиране на насилието срещу жени – 25 ноември, съобщават от Общината.

По време на събитието ще бъдат представени работещи механизми и добри практики в борбата срещу кибернасилието, домашното насилие и ранните детски бракове.

В него ще вземат участие ръководството на Зонта клубовете на европейско и национално ниво и Теодора Крумова - програмен директор на център „Амалипе“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Орачев: Новият патриарх трябва да свика църковно - народен събор и да постигне единство в Църквата

България има нов патриарх - това е видинският митрополит Даниил. Разнопосочни са коментарите в медиите, църковните среди и обществото за това дали е направен правилният избор и каква ще е ролята на новия духовен глава за обединението на разединения Свети синод. Постигане на единство в българската православна църква е основната задача,..

публикувано на 01.07.24 в 15:13

Три дни без топла вода в няколко бургаски комплекса

За 3 дни ще бъде прекъснато топлоподаването към 3 жилищни комплекса на Бургас – „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Това ще се случи от 00.00 часа на 15 юли до 16.30 часа на 17 юли. Причината за временното неудобство е изместването на главен топлопровод за бъдещата детска болница.

публикувано на 01.07.24 в 13:41

Подменят осветлението в Морската от Летния театър до Пантеона

Близо 200 амортизирани и повредени стълба и осветителни тела са подменени в Морската градина на Бургас в района от Летния театър до Пантеона. От Общината информират, че н овите са изработени от антикорозионен епоксиден материал. Техните осветителни тела са енергоефективни и осигуряващи по-голяма осветеност. Процесът за обновяване на осветлението..

публикувано на 01.07.24 в 10:48

Влиза в сила таванът на надценката за три вида хляб

От днес, 1 юли, влиза в сила налагането на таван на търговската надценка от 15% на трите вида хляб - бял, "Добруджа" и типов. Това се случи в резултат на промени, които бяха одобрени през преходните и заключителни разпоредби на Закона за хазарта. Таванът на търговската надценка от 15% бе гласуван в последния пленарен ден на 49-ото Народно събрание...

публикувано на 01.07.24 в 10:12

КЕВР определя цената на природния газ за юли

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се очаква да поевтинее и синьото гориво за този месец. Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно за..

публикувано на 01.07.24 в 08:50

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От днес в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

обновено на 01.07.24 в 08:38

Стотици посрещнаха първите мигове на юли в Бургас (ВИДЕО)

Стотици посрещнаха изгрева в първия ден на юли на плажа в Бургас. Джулай морнинг бе посрещнат с концерт- хедлайнери бяха групите P.I.F и "Керана и космонавтите". Бургазлии и гости на града спазиха традицията за поредна година, като голяма част прекараха цялата нощ в очакване на първите лъчи на слънцето.  С музика, танци, игри и домашни..

обновено на 01.07.24 в 08:27