Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конен спорт за всички деца от община Тунджа

Снимка: ФБ/Конна база КАБИЛЕ

Занимания с конен спорт се организират за всички деца от 44-те села на община Тунджа.

Инициативата е на конната база край село Кабиле и ръководството на администрацията. 

Малчуганите от детските градини всеки месец ще имат уроци по езда, като най- малките, тригодишните ще започват обученията си на пони, уточни треньорът Николай Колев:

„За да развиват обич към животните, да свикват да се грижат за нещо, да носят някаква отговорност. Първите стъпки да се качат едно място, да бъдат спокойни, втората е така наречената корда, в кръг с въже, което е напълно безопасно, които продължат напред е с езда.“

Идеята е децата да идват не само веднъж месечно в базата, обясни кметът на община Тунджа Станчо Ставрев:

„Да провокира техните родители да ги водят тук допълнително, през почивните дни за да могат децата да съпреживяват с техните връстници този красив спорт и да се докоснат до благородството на тези животни.“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха детска екологична площадка на Ченгене скеле

Детска екологична площадка бе открита на Ченгене скеле, съобщи кметът Димитър Николов в социалните мрежи.  Изградена е от естествени материали, с въжено мостче, малки стени за катерене, чешмички и освен за игри, площадката има и образователни функции. Така най- малките докато се забавляват, ще научават любопитни факти за нашето прекрасно Черно..

публикувано на 02.05.24 в 17:03

Откриването на островния сезон ще бъде на 6 май

Лоша прогноза за времето отменя откриването на островния сезон, обявено за 4 май, съобщават от Община Бургас. За тогава бе предвидено Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него се очакваше музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво. Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май...

публикувано на 02.05.24 в 14:36

Поморие отпусна средства за Великден в подкрепа на Дружеството на инвалидите

Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града, информират от пресцентъра на институцията. Със средствата бяха закупени козунаци и яйца, които от няколко дни биват раздавани на членовете на дружеството. Целта е в навечерието на Великден хората да посрещнат светлия християнски празник по-усмихнати и спокойни...

публикувано на 02.05.24 в 13:35

Две авиокомпании са с интерес към летището в Бургас

Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас. Едната линия да е до София , а другата до Истанбул , каза кметът на Поморие Иван Алексиев . Той е заместник-председател на фонда за развитие на летището: „Фондът е учреден миналата седмица, вече имахме среща с кметовете, избран е управителен съвет с председател кметът на Бургас Димитър..

публикувано на 02.05.24 в 13:31

За Великден в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма

За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални..

публикувано на 02.05.24 в 12:52

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

публикувано на 02.05.24 в 11:17

Центърът за международна закрила в Ямбол ще продължи да работи, благодарение на БЧК

В Ямбол продължава дейността си центърът за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май функционирането се осигурява от БЧК, уточни директорът на местната структура на организацията Митко Филипов:..

публикувано на 02.05.24 в 11:03