Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: До 15-и май ще започне ремонт на участък от пътя през Дюлинския проход

Снимка: БГНЕС

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово и с. Гюльовца, като в момента се работи по завършване на процедурите, необходими за подписването на Протокол 2а за откриване на строителна площадка и стартиране на същинските дейности на терен. За участъка има издадено разрешение за строеж от 20 декември 2023 г.

Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършват без спиране на движението. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се ползва път I-9 Старо Оряхово – Бяла – Обзор Ахелой – Бургас.

Проектът предвижда пълна реконструкция на участъка и ремонт на два моста над реките Двойница /при 13-и км/ и Бала /при 32-и км/. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 календарни дни. Ремонтът ще се изпълнява от ДЗЗД „РОУД ПРОДЖЕКТ“, като стойността на договора е 83 999 097,97 лв. с ДДС.

Предвижда се до края на месец юни да започне ремонтът и на отсечката от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км. Изпълнител на дейностите е ДЗЗД „РАЗВИТИЕ 2018“, а стойността на договора е 83 994 474,35 лв. с ДДС. За дейностите по отсечката предстои издаване на Разрешение за строеж след изготвянето на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“. След това ще може да започнат дейностите на терен. При основния ремонт на пътя ще се обновят и 4 моста, които са над р. Бяла /при 37-и км/, над напоителен канал при 40-и км, над преливника на яз. „Порой“ /42-и км/ и над р. Ахелой /при 45-и км/. Срокът за изпълнение на строителните работи е 540 календарни дни.

Средствата за обновяването на 65 км от път III-906 през Дюлинския проход се осигуряват от републиканския бюджет. Отсечката свързва областите Варна и Бургас и е алтернативно за преминаващите през проходите „Приморски“ /път I-9 Слънчев бряг – Обзор/ и „Айтоски“ /път ІІІ-208 Дъскотна – Айтос/ между двете области.


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фрагмент от спектакъла „Един от нас“, посветен на интеграцията на хора от аутистичния спектър, по сценарий и под режисурата на Камелия Славейкова.

Фондация ще посредничи за професионалната интеграция на хора с аутизъм

Нужни са законови промени, за да могат хората с аутизъм и конкретно с Аспергер да работят. Посредничество и подкрепа в намирането им на работа е една от целите на  фондация“ "Аутизъм. Съдействие за професионална интеграция-АСПИ". Неин учредител е Камелия Славейкова, която е родител на дете с Аспергер, затова и отблизо познава проблемите на..

публикувано на 06.07.24 в 16:11

63 са гнездата на белия щъркел в община Сливен

Стабилна остава популацията на белия щъркел в Сливенско. Това сочи статистиката, след като Община Сливен отново се включи в Международното преброяване на белия щъркел. На всеки 10 години, в над 40 страни по света, се провежда мащабното природозащитно събитие. Първото преброяване на белия щъркел е организирано през 1934 г., България се..

публикувано на 06.07.24 в 15:15

Поставят 2919 нови лампи в община Поморие

Проектно предложение на Община Поморие получи одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. То е за „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“ и е за инвестиции в системи за външно изкуствено осветление в населените места Козичино, Лъка, Горица, Страцин, Бата, Косовец, Белодол, Александрово,..

публикувано на 06.07.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Над 150 коли ще участват в ретро парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе днес в Бургас. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на  Сдружение авто мото-клуб "Ретро".Събитието ще започне  от 10 и ще продължи до 14 часа в отсечката от Пантеона към Флората. Ученици от гимназиите по..

обновено на 06.07.24 в 08:34

Община Созопол няма просрочени задължения

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев представи отчет на изпълнението на бюджет 2023г. Това е първият бюджет, изготвен от общината след приключване на процедурата по финансово оздравяване. Той е приет с решение № 1127 на редовно заседание на Общински съвет на 19.09.2023 г.  „Общината предложи балансиран бюджет, който изпълни на 84%.“, каза..

публикувано на 05.07.24 в 16:39

Внасят нов законопроект за "Ченгене скеле"

Нов законопроект за статута на рибарското селище „Ченгене скеле“ ще бъде внесен в Народното събрание. Това каза за БНР Бургас депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев. Последно през октомври миналата година такъв законопроект беше внесен за гласуване в Парламента, но поради необходимост от корекции по технически причини се е наложило той да бъде..

публикувано на 05.07.24 в 16:06

Проект преобразява квартал „Възела“ в Слънчев бряг

Проект за благоустрояване на общинските терени в квартал „Възела“ в Слънчев бряг - запад, бе представен на неговите жители. Негов автор е архитект Бонев. По-рано през годината първоначалният вариант на общинския план за модернизация на квартала бе подложен на обсъждане и след като предложенията на гражданите бяха взети под внимание, проектът  бе..

публикувано на 05.07.24 в 15:13