Радио – айляк

Some Details

Публикации

Китайските традиции на фокус в радио "Айляк"

На фокус са китайските традиции и култура, към които в страната ни интересът през последните години нараства. Вече над 150 са бургаските ученици, които изучават китайски език.  Разговаряме с Лай Цин Тин, която от една година преподава на любопитните..

публикувано на 09.06.23 в 10:07

Кулинарните фестивали на фокус в "Радио - айляк" днес

На фокус са кулинарните  фестивали - празник за всички сетива. Те се провеждат целогодишно и са посветени на плодове, зеленчуци или някой местен специалитет. Храната сближава хората, а кулинарният туризъм ни обогатява с още познания за културата на..

публикувано на 26.05.23 в 10:22

Дари Миленова: Диетите не ни учат да изграждаме правилни хранителни навици

 Тя е скромна, лъчезарна и с невероятно позитивно излъчване. Има стотици, ако не и хиляди последователи в социалните мрежи. Дари Миленова открито говори за себе си и споделя своята дългогодишна борба с килограмите, за да помогне и на други хора да..

публикувано на 19.05.23 в 17:23

В радио Айляк среща с Дарина Миленова и рецептите й за здравословно хранене

Темата за излишните килограми и борбата с тях е актуална през всички сезони. И дамите, и мъжете стават, обаче, особено чувствителни през лятото. Тогава опъваме хавлиите край морето и сваляме дрехите. Често забравяме, че е важно не само как изглеждаме, а да..

обновено на 19.05.23 в 10:59

"Радио - айляк" на 12 май:

В рамките на два дни  - 12 и 13 май, фондация „За храната“ организира за шеста поредна година детски кулинарни работилнички. Те са част от добре познатата вече кампания „Революция в храненето“.  Различното сега е, че се обръща специално внимание на..

публикувано на 12.05.23 в 10:55

В „Радиоайляк“ днес готвим с журналиста Десислава Георгиева

В тренда на известните бургазлии, които споделят в социалните мрежи своите кулинарни умения, влиза и журналистът Десислава Георгиева. Тя обаче прави и следващата стъпка-създава свой кулинарен канал. В „Тихото готвене с Деси“ има  видео рецепти и трикове за..

публикувано на 05.05.23 в 09:57

Дизайнерът Мария Диомова гостува днес в "Радио - айляк"

Днес в предаването говорим за елегантността и дамската официална мода. Причината да направим това е, че наближава месец, наситен с абитуриентски  балове. Как се създава един официален силует, какви са модните тенденции, актуалните цветове, колко рано..

публикувано на 28.04.23 в 10:51

„Радио – айляк“ се превръща в „Портал към висините“

Тема на предаването днес ще бъде дебютът на нов бургаски писател. Димитър Георгиев е химик, работи в нефтохимическата промишленост и описва себе си като обикновен човек, семеен, с две деца, който пазарува, хвърля боклука, готви и не е с нищо..

публикувано на 21.04.23 в 11:00

Диалекти и кулинария в „Радио Айляк“

В много малко заведения в страната вече може да си поръчате и да опитате ястия по стари български рецепти. Екип на Българската академия на науките създаде „Интерактивна кулинарна карта на българската езикова територия“, чиято основна цел е да представи..

публикувано на 07.04.23 в 10:02

Как да изваем фигура за лятото в "Радио Айляк" днес

Пролетта е идеалният момент да започнем извайване на фигурата с отслабване и прочистване след зимата. Но, ако имаше универсална диета, щеше да има нобелова награда за това, казва диетологът професор Донка Байкова. В „Радио Айляк“ ще я чуем със..

обновено на 31.03.23 в 10:20