Стефка Костадинова идва в Бургас за Международния олимпийски ден

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристига в Бургас по повод честването на Международния олимпийски ден - 23 юни. Община Бургас ще отбележи празника с няколко спортни събития. Днес на спортен комплекс „Звездичка арена“ в..

обновено на 23.06.24 в 07:07

Валентин Люцканов грабна купата на Приморско по подводен риболов

Състезателите от българския национален отбор по подводен риболов спечелиха първите места на първото за сезона състезание от вътрешния календар на Българската федерация.  Турнирът "Стела Марис", етап от купа "България", се състоя при отлични метеорологични..

публикувано на 20.06.24 в 16:39

Бургаският щангист Петър Борисов спечели европейската титла за ветерани

Бургаският щангист Петър Борисов спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.  8 състезатели от различни държави са били в категорията му до 89 кг, възрастова група М 55-59.  Петър Борисов е европейски..

публикувано на 20.06.24 в 16:24

Несебър беше домакин на международния турнир по карате „Купа Черно море“

Зала „Арена Несебър“ бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир по контактно Карате „Купа Черно море“ (Black Sea Cup), на който несебърските бойци от СК „Бушидо“ завоюваха един златен медал - за Станислав Христов; три сребърни - за..

публикувано на 20.06.24 в 12:46

Националният отбор по ветроходство – клас „Оптимист“, е на подготвителен лагер в Бургас

Бургас и Яхтклуб „Черноморец Бургас“ са домакини на лагер-сбор на националния отбор по ветроходство в клас „Оптимист“, съобщи Общината.  Националните треньори Александър Славчев и Мартин Пенев  подготвят своите възпитаници за участието на България..

публикувано на 20.06.24 в 09:51

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в..

публикувано на 20.06.24 в 07:42

Прожектират филм за преплуването на протока Кук от Цанко Цанков

Документалният филм „ Шампионът на Тихия океан“ – Протокът Кук , посветен на историческото преплуване на Цанко Цанков между Южния и Северния остров на Нова Зеландия ще бъде представен на 18 юни, от 18.00 часа, в Културен дом НХК. Участието на българския..

обновено на 18.06.24 в 11:12

Клуб „Джавелин“ с отборна купа по плуване от турнира за хора с увреждания в Бургас

Ежегодното състезание по плуване и вдигане на тежести за хора с увреждания се проведе в Бургас, съобщиха от Общината. Тази година то беше посветено на Снежанка Латева, дългогодишен секретар на БПФ, която  наскоро загуби битката за живота си. Участие..

публикувано на 18.06.24 в 10:38

С два мача завършва груповата фаза на Евро 2024

С два мача във вторник, 18 юни, завършва първият кръг на груповата фаза на eвропейското първенство по футбол в Германия.  Ще се изиграят първите двубои в последната група D на шампионата. От 19:00 часа българско време Турция се изправя срещу дебютанта на..

публикувано на 18.06.24 в 08:21

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания...

публикувано на 16.06.24 в 08:42