Споделяна над 1000 пъти снимка във Фейсбук, която уж показва хранителен магазин у нас през 80-те години на миналия век, отново се радва на интерес   в социалната мрежа (виж и  скрийншотa по-долу)...

Вярно ли е, че ЕС забранява домашните животни и те ще се изземват от домовете на българите?

Според публикация на сайта suprotiva.eu "хайки от ЕС тръгват по домовете на хората, за да им отнемат кравите, прасетата и кокошките". Публикацията е публикувана и в bgprevedi.com, както и в групи във Фейсбук. Съобщението е в телеграфен стил..

публикувано на 05.07.23 в 06:00

Вярно ли е, че България трябва да затвори въглищните си централи до 2026 г.?

До края на месец юни България трябва представи на Европейската комисия пакет от искания за промени в поетите ангажименти в сектор енергетика, по-точно заявките за декарбонизация (намаляване на въглеродните емисии в атмосферата, особено на..

публикувано на 27.06.23 в 09:30

Брегозащитни ли са буните на залива Болата и ще бъдат ли разрушени заради противоречия между институциите?

С решение на Народното събрание и по предложение на Министерския съвет от месец юли 2022 г. заливът Болата край с. Българево, община Каварна, беше изваден от обхвата на резерват „Калиакра“ и включен към защитена местност „Степите“. Борбата на..

публикувано на 26.06.23 в 11:00

Биологично оръжие ли е лаймската болест?

В сезона на кърлежите конспиративните теории у нас отново засягат и темата за лаймската болест с твърдението, че тя е "американско биологично оръжие". Такива тези се разпространяват в социалните медии, като се цитират статии на български..

публикувано на 23.06.23 в 06:00

Заради шума от войната в Украйна ли има смъртност сред делфините?

14 мъртви делфини са открити по Северното Черноморие от началото на годината досега. Девет от случаите са в област Варна, а 5 в област Добрич, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна. В публикации в социалните..

публикувано на 22.06.23 в 09:00

Съществува ли надпис на кирилица от VI век?

Надпис върху останките от византийски храм в Сирия провокира дискусия и различни интерпретации в социалните мрежи. Според тях там е изписано с букви на кирилица думата СЕПТЕМВРИ. Според един от коментарите  във Фейсбук, споделен над 600..

публикувано на 18.06.23 в 06:00
София Прайд, 18 юни 2022 г.

Шеф на "София Прайд" ли е новата социална министърка и иска ли да забрани "мама" и "татко"?

Часове след встъпването в длъжност на новото редовно правителство на Николай Денков, в което министър на труда и социалната политика е Иванка Шалапатова, във Фейсбук се появиха множество идентични колажи с твърдения, които я свързват с организацията на..

публикувано на 17.06.23 в 06:00