Тази снимка е направена преди 29 години във Великобритания, а не в небето над Украйна

Снимка, за която в десетки публикации се твърди, че е от свалянето от страна на украински военнослужещи на шест руски самолета на 24 февруари, е споделяна многократно през последния месец в социалните мрежи. Тя е публикувана и като фотография в местни..

публикувано на 28.03.22 в 07:05

Колоидното сребро не предпазва от Covid-19

Български сайт продава разтвор на колоидно сребро и твърди, че той е най-адекватният начин за предотвратяване на заразяването с Covid-19. На сайта се посочва, че инхалирането на колоидно сребро е единственият разумен, ефикасен и достъпен..

публикувано на 25.03.22 в 07:05

Снимки заблуждават, че в София е имало шествие в подкрепа на инвазията на Русия в Украйна

Подборка от снимки, разпространявани в социалните мрежи и от информационни сайтове от миналата седмица, е представена като скорошен протест в София в подкрепа на Русия и нейната инвазия в Украйна. Снимките се публикуват с коментари към тях за..

публикувано на 22.03.22 в 07:05

Не, в Германия няма носталгични нацистки мемориали и паметници

По повод разгорещената дискусия около съдбата на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина в светлината на войната на Русия в Украйна и желанието на кмета на столичния район “Средец” Трайчо Трайков да демонтира скулптурите от него във Фейсбук..

публикувано на 19.03.22 в 07:05

Промоционалното олио с кръст на бутилката е хранителен продукт и не е за църковни кандила

Предизвикалата истерия тема за масовото купуване на олио на промоция от няколко големи търговски вериги е сред най-коментираните теми в социалните мрежи през последните дни. Споделят се различни видеа със суматохата и блъсканицата от разграбване..

публикувано на 16.03.22 в 13:15

Детето от снимката не е пострадало във войната в Украйна, а в Сирия

Снимка, за която се твърди, че е на пострадало дете от руската инвазия в Украйна, е споделяна хиляди пъти в социалните мрежи. На фотото е показано малко момиченце, седящо в болнично легло, видимо ранено. В различни публикации, част от които..

публикувано на 14.03.22 в 07:05

Защо американски военни бяха настанени в столичен хотел?

През последните дни в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки и видео на американски войници в хотел в София. Публикациите са многократно споделяни с твърдения, че настаняването на военните е във връзка с разполагането на допълнителни сили в..

публикувано на 11.03.22 в 07:30