Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши проект за ефективно обучение на магистрати по прилагане на европейското право

Снимка: архив

Представители на школи за магистрати от Белгия, Люксембург, Испания, Португалия, Румъния, Академията по Европейско право - Германия, български магистрати и представители на неправителствени организации участваха в заключителна конференция на проекта „Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение”.

Проектът се изпълняваше от Националния институт на правосъдието в продължение на 2 години - време, през което бяха обучени магистрати и съдебни служители у нас и в страни от Европейския съюз по темите - пране на пари, трафик на наркотици, борба с компютърните престъпления, интелектуална собственост в  Европейския съюз,  европейско данъчно и екологично право. 

За ползите от това обучение Силвия Великова разговаря с Драгомир Йорданов, директор на Националния институт на правосъдието. Чуйте разговора.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.