Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжен грабеж на банка е извършен в София

| обновено на 19.02.14 в 11:20
Снимка: БГНЕС

Петима мъже обраха клон на банка в столичния квартал "Хаджи Димитър" минути преди 9 часа тази сутрин.

Единият от нападателите е бил въоръжен с автомат "Калашников". Леко пострадал е охранителят на банката, който е бил ударен с приклада по главата.

Нападателите влезли в банката минути преди тя да отвори, когато в помещението са били само касиерките и охранителят. Мъжете са счупили стъклото на вратата, ударили с приклада на автомата бодигарда и заплашили служителите с оръжие.

Повечето от живеещите наоколо хора са чули единствено звука на линейките и полицейските коли.

Противоречива е информацията за това колко пари са били взети от банковия клон. От полицията в София уточниха, че нападателите са откраднали част от сумата, която се е намирала в помещението. По информация на "Хоризонт", преди да отвори банката, в клона са били заредени около 200 000 лева. Управителят на клона Васил Христов заяви: 

Извършен е опит за въоръжен грабеж тази сутрин. Дори да има някакви откраднати пари, искам да успокоя вложителите, че всички суми са застраховани. Охранителят, за който знаете, че е наранен, ударен е леко в главата, вече е в болница.

Петимата мъже се издирват от полицията. Това е поредният обир на банков клон в София. Преди дни неизвестни обраха банкомат, намиращ се във фоайето на банка в центъра на града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Атина очаква от Скопие да изпълнява Преспанския договор

Атина следи с безпокойство изявленията от Скопие. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви в интервю пред гръцки медии, че очаква да се промени риториката от Скопие след изборите. "Искам да се надявам, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе и след изборно. Ако това се случи, ще имаме проблеми", каза гръцкият премиер. От друга страна..

публикувано на 12.05.24 в 12:00

Времето във високите части на планините се влошава

През следващите часове се очаква влошаване на времето във високите части на планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Прогнозата е за дъждове, съобщи Явор Каролев, дежурен в централния денонощен пост на Службата. "Фронтовете в планината идват по-бързо, отколкото в по-ниските части, така че хората би трябвало да се насочат..

публикувано на 12.05.24 в 11:47

Стратегическият преглед на отбраната ще включи изследване на възможността за военно обучение за цивилни

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам" Запрянов обвърза решението с това, че през парламента минаха предложенията, които от..

публикувано на 12.05.24 в 11:33
Адвокат Мария Петрова и д-р Илко Семерджиев

Казусът с "Мама и аз" и рецептата за спасяване на здравната система

Въпросът с частната болница "Мама и аз" е дали отговаря на законовите изисквания, дали данните, които са представени, са реални и дали не се обслужва повече финансовият интерес на инвеститора, отколкото общественият интерес и необходимостта от създаване на поредното болнично заведение. Това каза пред БНР адвокат Мария Петрова , лекар и юрист,..

публикувано на 12.05.24 в 11:01

Иван Демерджиев: МВР може, но ръководството не показва воля да се бори с изборните престъпления

МВР може да противодейства на купуването на гласове, но сегашното ръководство - политическо и професионално, не показва воля да се бори с тези явления. Това заяви в интервю през БНР Иван Демерджиев, юрист, бивши министър на МВР в кабинета "Гълъб Донев" и бивш правосъден министър в кабинета на Стефан Янев. "Видяхме при местните..

публикувано на 12.05.24 в 10:27

"Мейл он сънди": Разузнаването подозира Москва в саботаж на Острова

Ръководителите на британското разузнаване са предупредили министрите, че се опасяват, че Великобритания и други ключови украински съюзници са мишена на руски саботьори след поредица от подозрителни инциденти през последните месеци, съобщи "Мейл он сънди". Разузнаването говори за вълна от пожари в оръжейни фабрики и свързани с военните..

публикувано на 12.05.24 в 09:43