Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) писа отличен на "Шалке" в Гелзенкирхен

"Реал" (Мадрид) разгроми с 6:1 като гост "Шалке" в първа осминафинална среща от Шампионската лига по футбол на Европа. По два гола за "Реал" реализираха Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, а почетното попадение за германците беше дело на Клаас Ян Хунтелаар.

"Шалке" пропусна чудесна възможност още в първата минута - Бенедикт Хьоведес свали топката с глава, но Жоел Матип не успя да я достигне и да я насочи към мрежата. В 11-ата минута домакините отново създадоха напрежение пред вратата, пазена от Икер Касияс, като Кевин-Принс Боатенг отправи удар с глава, който обаче не затрудни испанския вратар.



В 13-ата минута "Реал" поведе с 1:0 в резултата - Гарет Бейл намери Кристиано Роналдо, който с пета продължи към Бензема и французинът не пропусна да изведе гостите напред в резултата.

"Шалке" получи шанс да изравни резултта само минута по-късно - Юлиан Дракслер стреля от изгодна позиция, но Касияс спаси с невероятен плонж. След точно 8 минути "Реал" стигна до нов гол, като негов автор стана Гарет Бейл, който направи индивидуален пробив и с хубав удар изпрати топката във вратата на Ралф Феерман.

До края на първата част футболистите на "Реал" можеха да стигнат нови два гола - в 32-рата минута Кристиано Роналдо нацели гредата, а 5 минути по-късно Феерман спаси с крак нов удар на португалеца. Бензема също се отличи с пропуск, като не уцели вратата на "Шалке" от близко разстояние.



След подновяването на играта "Реал" отново се развихри - само след 7 минути резултатът стана 0:3, а автор на гола беше Кристиано Роналдо, който финтира защитник на домакините и с точен удар вкара първия си гол в срещата. След нови 5 минути мадридчани отново ликуваха - Бензема получи нов извеждащ пас с пета от Роналдо и вкара втория си гол в срещата. В 69-ата минута Бейл направи резултата 0:5 с втория си гол сам срещу вратаря на "Шалке". Минута преди края Кристиано Роналдо отбеляза втория си гол в мача, след като бе изпуснат за пореден път от бранителите на домакините и покачи на 6:0.

Все пак в последните секунди на срещата холандецът Хунтелаар с красив удар от въздуха вкара почетния гол за "Шалке".

Снимки: ЕПА/БГНЕС

ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Зверев

Зверев елиминира лесно италиански квалификант

Поставеният под номер 2 в основната схема Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шанхай (Китай) с награден фонд 9 милиона долара. Зверев спечели лесно срещу италианския квалификант Матиа Белучи с 6:4, 6:2 за 96 минути. След като се оттегли от участие на турнира..

публикувано на 05.10.24 в 18:35
Тракия (Пловдив) спечели два златни медала

Две титли за Тракия при ансамблите на държавното първенство

Отборът на Тракия (Пловдив) спечели два златни медала на финалите при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория "Елит", което завърши днес в зала "София" в столицата. Пловдивските гимнастички, които вчера станаха първи и в многобоя, днес взеха титлите на пет обръча с оценка 33.050 точки и на три..

публикувано на 05.10.24 в 17:11
Ливърпул победи с 1:0 като гост Кристъл Палас

Ливърпул не пуска първото място след 1:0 над Кристъл Палас

Отборът на Ливърпул победи с 1:0 като гост Кристъл Палас в първи мач от седмия кръг в първенството на Англия. Гол на португалеца Диого Жота още в деветата минута осигури трите точки в полза на "червените", които са на първо място в класирането с актив от 18 точки след шестия си успех през кампанията. Коди Гакпо изведе Жота и той реализира..

публикувано на 05.10.24 в 17:07
Новак Джокович

Американец измъчи сериозно Новак Джокович

Четирикратният шампион Новак Джокович стартира с трудна победа на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шанхай (Китай) с награден фонд 9 милиона долара. 37-годишният сърбин надделя над Алекс Микелсен (САЩ) със 7:6(3), 7:6(9) за близо два часа на корта и се класира за третия кръг. Завръщайки се в Китай за първи път от..

публикувано на 05.10.24 в 16:18
Барселона не подкрепя Шчесни в страстта му към цигарите

Барселона не подкрепя Шчесни в страстта му към цигарите

Ръководството на Барселона няма да подкрепи новия си вратар Войчех Шчесни в страстта му към цигарите, съобщава вестник Мундо Депортиво в събота.  Полският страж е дългогодишен пушач и дори през 2015 година, когато беше собственост на Арсенал, получи сериозна глоба заради употребата на цигари в съблекалнята на отбора. 34-годишният бивш полски..

публикувано на 05.10.24 в 16:00
Даниел Пешков и Калина Недялкова

Нови титли за Пешков и Недялкова на ски бягане

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха нови титли от лятното Държавно първенство по ски бягане с ролкови ски в Кръстава/Юндола, организирано от БФСки. В дисциплината 15 километра интервален старт свободен стил Пешков победи с време 26:17,0 минути. След него се наредиха Веселин Белчински (Паничище 2009) с..

публикувано на 05.10.24 в 15:55
Виктория Томова

Виктория Томова започва срещу американка в Ухан

Първата ракета на България - Виктория Томова, ще играе с американка в първия кръг на силния турнир по тенис УТА 1000 на твърди кортове в Ухан (Китай) с награден фонд 3.22 милиона долара. Томова, която е 51-а в световната ранглиста, ще срещне на старта Ашлин Крюгер. 20-годишната американка е номер 68 в класацията на УТА, а двете не са се..

публикувано на 05.10.24 в 15:50