Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска акция в Общинска банка и Столична община

| обновено на 27.02.14 в 15:28
Снимка: БГНЕС

При акция на МВР и Прокуратурата в Столична община и Общинска банка бяха проверени документи, свързани с досъдебно производство. От МВР обаче не уточниха за какво става дума, а кметът Йорданка Фандъкова не беше информирана за акцията. За момента от полицията не съобщават дали действията им са свързани с разбития миналата седмица канал за кокаин от Латинска Америка за Европа.

Около 9 часа и 30 минути сутринта прокурори от Софийската градска прокуратура и служители на полицията влязоха в сградите на Общината и банката. Те са поискали достъп до документи.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обясни, че ще съдейства на органите на реда:

Не знам полицията защо е тук. Не виждам каква нужда има от съдействие, защото ние им съдействаме максимално, пак казвам, с желанието за доброволно предаване на документация, за пълен достъп до документация, така че колегите ще съдействат, нека да си свършат работата, а пък полицията за какво е тука, може би за да ни пази
, каза кметът на София.

Единственият официален коментар от страна на полицията беше, че МВР работи по досъдебно производство, без да се уточнява за какво е то и дали има връзка със скандалите в последните дни с общинския съветник Орлин Алексиев. Негови офис и автокъщи бяха претърсени от полицията след операция на българските и френските служби по разбития канал за дрога. Снимка

По-рано днес пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че никой до момента не е обвинил Алексиев, че е трафикант на кокаин: Аз лично не си спомням някой от МВР да е издал присъда или да е повдигнал обвинение на господин Алексиев. Ако някой има претенции към нашата работа, нека да оставим политическите коментари настрана и да ни извикат във Вътрешната комисия на НС кога, къде и на какво основание сме действали.

Оказа се, че операцията на МВР в София преди ден не е била заради международния канал за трафик на дрога: Става дума за наркоразпространение на територията на град София. Това е организирана престъпна група, която няма допирни точки с трансграничния трафик на кокаин.

От прокуратурата отказаха  официален коментар за спецакцията в Столичната община.

Неофициално обаче обясниха, че огласяването на подробности около нея  ще попречи на разследването, което било в много начален етап.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Вили Лилков: От полицията са поискали документи за обществени поръчки

Акция на полицията се проведе в района на централния офис на Общинска банка и Столична община. Прокурори от Софийската градска прокуратура са влезли в общината и са поискали достъп до документи, обясни кметът Йорданка Фандъкова. Вили Лилков ,..

публикувано на 27.02.14 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверка в Българския спортен тотализатор

Министерството на младежта и спорта съобщи, че започва проверка на Българския спортен тотализатор заради проблем с централната компютърна система, който, както се казва в съобщението, продължава трети ден. Служебният министър Георги Глушков не е..

публикувано на 23.05.24 в 19:23
Общото събрание на ООН прие резолюцията за геноцида в Сребреница. По този начин 11 юли се утвърждава като

Общото събрание на ООН прие резолюцията за геноцида в Сребреница

Общото събрание на ООН прие резолюция, съгласно която от идната година 11 юли ще бъде "международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница" през 1995 година. ООН обсъжда 11 юли да бъде ден за възпоменание на геноцида в Сребреница С текста по..

публикувано на 23.05.24 в 19:08
В базиликата

Папа Франциск е пожелал на българите здраве, мир, благоденствие и повече деца

Здраве, мир, благоденствие и повече деца - т ова е пожелал българите папа Франциск, който прие днес  на аудиенция във Ватикана българска делегация, водена от президента Румен Радев по повод утрешния празник 24 май.  Държавният глава посети и..

публикувано на 23.05.24 в 19:02

Представителите на "Алтернатива за Германия" са изключени от европейското си семейство

Групата "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент изключи представителите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".  "Групата "Идентичност и демокрация" не иска повече да бъде свързвана с изявленията и действията, в които е замесен..

публикувано на 23.05.24 в 18:51
СУ

Учителят Георги Стоев: Трябва да бъдеш отворен и с нагласа, че имаш много още да учиш

Ключът към това да си успешен учител е да бъдеш отворен и да си с нагласата, че имаш много още какво да учиш, дори до края на професионалния си път.  Това каза пред БНР учителят по математика в пловдивското училище "Любен Каравелов" Георги Стоев,..

публикувано на 23.05.24 в 18:41

Уволнен е директорът на УМБАЛ "Лозенец" в София

Уволнен е директорът на университетската болница "Лозенец" в София, съобщи Министерството на здравеопазването. Служебният министър Галя Кондева е освободила от поста д-р Христо Стоянов след одит в болницата, който е показал тежки нарушения и че..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
Фон дер Лайен по време на дебата

Фон дер Лайен се обяви за изграждане на "железен купол" над Европа

Председателката на Европейската комисия и кандидат за втори мандат за поста от ЕНП Урсула фон дер Лайен се обяви за изграждането на "железен купол" над Европа. Това стана по време на дебат с четирима нейни опоненти в Европейския парламент в..

публикувано на 23.05.24 в 17:55