Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов сняг покри Пампорово

Снимка: Венета Николова
Около пет сантиметра е новата снежна покривка в курорта Пампорово. В по-ниските части на Смолянска област вали проливен дъжд. Рано сутринта на отделни места валежите бяха придружени от градушка.

Пътищата са мокри и хлъзгави. Времето е мрачно, а видимостта е намалена.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни, тъй като по пътищата в планинската област има опасност от падащи камъни и свличане на земни маси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН

Гутериш: Опасностите от превръщането в оръжие на цифровите технологии нарастват

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че "опасностите от превръщането в оръжие на цифровите технологии нарастват с всяка изминала година", а злонамерената дейност в киберпространството се увеличава от страна на правителства, неправителствени организации и престъпници, предаде Асошиейтед прес. В същото време Антониу Гутериш..

публикувано на 21.06.24 в 08:03

САЩ: Обезпокоителна е възможността Русия да достави оръжия на Северна Корея

Изразената от руския президент Владимир Путин възможност Русия да достави на Северна Корея оръжия след подписването на отбранителен пакт с Пхенян, са "невероятно обезпокоителни", заяви говорителят на Държавния департамент на Съединените щати Матю Милър, цитиран от агенция "Ройтерс" . Путин: Кремъл обмисля промяна на руската ядрена доктрина..

публикувано на 21.06.24 в 07:55

Танкове нахлуват по-дълбоко в Рафах

Продължават израелските въздушни удара в централната и северната част на Ивицата Газа. В същото време местни жители съобщават, че танкове нахлуват по-дълбоко в Рафах на юг. Израелската армия заяви, че продължава операциите си в анклава, насочени към екстремисти и военна инфраструктура, като ги описа като "прецизни, базирани на разузнаване"..

публикувано на 21.06.24 в 07:48
Мария Павлова

Правосъдният министър открива новия арест в Самораново

Правосъдният министър Мария Павлова ще открие новия арест за 46 лица с мярка за задържане в село Самораново. Откриването  ще се състои от 10.00 часа до действащото затворническо общежитие. Изграждането на ареста започна през ноември 2022 година. Проектът  е за нов комплекс за 46 задържани лица и ново преходно отделение (half way house) за..

публикувано на 21.06.24 в 07:45

20 болници нямат ТЕЛК комисии, въпреки че са задължени

Заради липса на медицински персонал и на желаещи да работят в ТЕЛК, 20 от болниците у нас не са успели да разкрият такива комисии, въпреки че са задължени. Това съобщиха за БНР от Здравното министерство. От днес влиза в сила реформата в ТЕЛК, според която решенията ще се издават и само по документи, а пациентите за освидетелстване ще се..

публикувано на 21.06.24 в 07:43

Над 59 000 седмокласници на НВО по математика

Над 59 000 седмокласници се явяват на Национално външно оценяване по математика. Изпитният вариант ще бъде изтеглен в 8 часa в Министерството на образованието и науката. Изпитът ще започне в 9 часа и ще се проведе в 1665 училища в странатa. Tестът съдържа 23 задачи, както миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първия модул. Там..

публикувано на 21.06.24 в 07:39
Служебният министър-председател Димитър Главчев ще представлява страната на конференцията

Премиерът Главчев връчва националния флаг на олимпийските ни отбори по природни науки

Служебният премиер Димитър Главчев ще връчи националния флаг на българските олимпийски отбори по природни науки. На церемонията в Гранитна зала на Министерският съвет, приветствие към медалистите от миналата годин, техните ръководители и към отборите, които сега заминават на олимпиади ще отправи също министъра на образованието и науката професор..

публикувано на 21.06.24 в 07:39