Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ търси средства за третокласните пътища в Плевенска област

Снимка: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) търси пари за изкърпване на третокласни пътища в Плевенска област. Това стана ясно, след като приключи двучасовата блокада на основни улици от жителите на три села от община Левски. Те излязоха на протест заради лошото състояние на пътната мрежа в района.

В Областното пътно управление в Плевен има готови проекти за рехабилитацията на близо 8 километра от пътя Левски - Градище до границата с област Велико Търново и над 11 километра от трасето Изгрев - Бацова махала, но за реализацията няма средства, уточняват още от АПИ.

Затова за подобряването на пътната мрежа като временна мярка се планира да се извърши изкърпването на настилката и запълването на образувалите се многобройни дупки и пукнатини.

В района с лошата пътна инфраструктура живеят над 3800 души, а близо 200 деца всеки ден пътуват до училището в град Левски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Жители на община Левски протестираха с искане за оправяне на пътищата в района

Жителите на три села от община Левски излязоха на протест срещу лошите пътища в района. Движението по основните улици беше блокирано чежду 10 и 12 часа в селата Асеновци, Градище и Трънчовица. Община Левски е изпратила писма за лошото състояние на пътищата..

обновено на 02.10.14 в 15:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград

Двама мъже са задържани за кражба от локомотивно депо в Димитровград, съобщават от полицията. Вчера по обяд е получен сигнал от служител в депото, че в рамките на месец от хале към ремонтна работилница е извършена кражба на около 1 тон чугунени..

публикувано на 02.07.24 в 10:40

Макс Баклаян: Все още не се наблюдава тенденция да се обменят левове в евро

Все още не виждаме огромна тенденция на хората да обменят левове в евро и да се подготвят за влизането ни в еврозоната . Това каза пред БНР финансистът Макс Баклаян. Очакванията са, че с влизането в еврозоната цените ще се покачат. Анализът на..

публикувано на 02.07.24 в 10:37

Големи пожари на три гръцки острова, евакуират туристи

На три гръцки острова пламнаха големи пожари. Евакуират туристи. Сложна е пожарната обстановка на остров Кос в Егейско море. Огънят достигна до къщи и хотели. Властите евакуираха над 10 хиляди туристи. Те са настанени в спортни зали, защото..

публикувано на 02.07.24 в 10:30

От "Величие" отрекоха за разцепление в парламентарната им група

Няма да има разцепление в парламентарната група на "Величие", съобщиха за "Хоризонт" от пресцентъра на партията. Следобед от групата се събират на заседание, на което ще обсъдят и отправените обвинения от един от основателите на формацията -..

публикувано на 02.07.24 в 10:03
Георги Харизанов

Георги Харизанов: На никого не му се иска да е създател и участник в правителство "Орешарски 2"

" На никого не му се иска да е създател на правителство "Орешарски 2" и да е участник в него. Ако няма ясно заявена подкрепа, която да почива на ясни приоритети и цели, съвсем естествено ще е да няма и ентусиазъм в участниците в това управление, да..

публикувано на 02.07.24 в 10:01

Доц. Борислав Великов: В България много сме закъснели с инвестициите във ВиК сектора

Да се създаде агенция по водите, на пряко подчинение на МС и да не се размива отговорността, препоръча доц. Борислав Великов, член на Управителния съвет на Българската асоциация по водите (БАВ). " Държавата трябва да има политика за водния сектор,..

публикувано на 02.07.24 в 09:47
Михаил Миков

Михаил Миков: Никоя от политическите сили не е готова и не иска нови избори

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ . Това мнение изказа пред БНР бившият председател на парламента и бивш член на БСП Михаил Миков. "В парламента, въпреки сериозната фрагментация, има преобладаващо дясно представителство...

публикувано на 02.07.24 в 09:10