Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина, след като влак блъсна лек автомобил в кв. "Обеля" в София

| обновено на 09.10.14 в 19:05
Снимка: БГНЕС

Автомобилът, който беше блъснат днес на охраняем прелез в столичния квартал Обеля в междугарието Волуяк - София се е опитал да премине релсите след спусната вече бариера, съобщиха специално за "Хоризонт" от Национална компания "Железопътна инфраструктура". При инцидента пътникът загина на място, а водачът на колата е в добра кондиция. Това се установи след направения медицински преглед. На този железопътен прелез не стават често катастрофи, каза Неделчо Спасов - заместник- главен ревизор по безопасността в НКЖИ:

Прелезът, който е на двойна железопътна линия, е оборудван с бариера и сигнализация с ръчно задвижване. Аз успях да направя и проверка в нашата информационна система. На този прелез от 2002-ра година досега ние нямаме нито едно произшествие, за разлика от другия, който е с автоматична прелезна бариера на 600 метра от него. За този период от 12 години има три случая. Би трябвало да работим съвместно железници и водачи с цел по-голяма дисциплина при пресичане на прелезите. Все пак искам да кажа, че прелезът е един вид кръстовище, през което преминават возилата и водачите би трябвало да изпълняват задълженията си по закона за движение по пътищата, защото основно опасността остава за тях.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обходни маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

Заради завършване на строителството на шосето от Мездра до пътния възел Новачане до Ботевград от понеделник ще бъде спряно движението между Мездра, Лютидол и пътния възел "Новачене". Тежкотоварни камиони ще минават през прохода Петрохан през деня и през нощта освен в тричасови пикови интервали на трафика сутрин и вечер. Служебният министър на..

публикувано на 20.06.24 в 21:00

Кристалина Георгиева разговаря със служебния вицепремиер Людмила Петкова в Люксембург

Членството на България в еврозоната е фактор за защита на паричната политика, подкрепа на българската икономика и увеличаване на чуждестранните инвестиции.  Това е заявила Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, на среща със служебния вицепремиер Людмила Петкова, съобщиха от Министерството на финансите. Георгиева и..

публикувано на 20.06.24 в 20:34

ЦИК публикува публичните криптографски ключове за гласуване в новите и частични местни избори

Централната избирателна комисия публикува на интернет страницата си публичните криптографски ключове за машинното гласуване в насрочените за 23 юни нови и частични местни избори. В неделя отново ще се избират общинските съветници в Хасково, тези в община Борован, както и кмет на община Панагюрище и 7 кметове на кметства.   Насрочените частични избори..

публикувано на 20.06.24 в 19:34
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев пита НС кой ще представлява България на срещата на НАТО

Служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода от 9 до 11 юли във Вашингтон ще се състои срещата на върха на НАТО...

публикувано на 20.06.24 в 19:18

Българската общност в Браила пази езика и духа на предците си

Неведнъж сме казвали, че Дунава е реката, която свързва хората, която е символ на свобода, на култура, на идеи, на революции. Сигурно помните хидрологическия бюлетин, който се излъчваше по радиото всеки ден след новините в 15 ч. Само изброяването на градовете, където се следи водното ниво, бе своеобразно въображаемо пътуване по цяла Европа чак..

публикувано на 20.06.24 в 19:14
Владимир Путин

Русия обмисля възможностите за промени в своята ядрена доктрина

Русия обмисля възможностите за промени в своята ядрена доктрина, е заявил президентът Владимир Путин, цитиран от агенция "Новости". Той е допълнил обаче, че засега на страната му не e била необходима възможност за нанасяне на превантивен удар с най-страшното оръжие В изказването си тази вечер Путин освен това е сравнил международните санкции срещу..

публикувано на 20.06.24 в 19:07

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста. Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на хасковския бизнесмен Марин Маринов на "домашен арест", но той ще остане под стража до окончателното произнасяне на Софийския апелативен съд. Маринов, синът му Стефан, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев,..

публикувано на 20.06.24 в 19:02