Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самотен баща от село Иваново получи дарение след репортаж на "Хоризонт"

Снимка: Ася Пенчева
Часове след като по "Хоризонт" бе излъчен репортаж за самотния баща от село Иваново, мъжът с шест деца получи дарение от 2 тона въглища и 300 лв. Валентин Иванов отглежда сам своите деца въпреки трудностите със закона. Мъжът разказа:

Сега жена ми, като я нямаше 3-4 години, си извадих служебен развод да ми прехвърлят правата, да получавам детските. Сега ме карат да си взема жителство, да го прехвърля на Иваново, защото аз съм жител на Обзор, оттам си вадих личната карта, като работех. Обаче не ми дават помощи за отопление на Иваново, защото съм нямал жителство на Иваново. Явно само законът за жителството е сменен, а пък другите закони са на базата на жителството. Нямаш права.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германският канцлер обяви обрат в политиката на експулсиране на извършили нарушения чужденци

Германският канцлер Олаф Шолц обяви обрат в политиката на експулсиране на чужденци, извършили нарушения, и като вече няма да се изключва връщане в страни като Афганистан или Сирия. Германският канцлер Олаф Шолц иска Германия отново да разреши депортирането на тежки престъпници в Афганистан и Сирия. "Тежките престъпници и терористичните..

публикувано на 07.06.24 в 17:23

Нарушаване правилата за безопасност е водещата версия за влаковия инцидент в Плевен

Водещата версия за настъпилия тежък инцидент в Плевенско, при който бързият влак от Варна за Мездра прегази служител и рани друг, е нарушаване правилата за безопасност. Това каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов: "Ремонтната дейност е била планова. Чисто технически е трябвало да бъде извършена в хладна част от денонощието, когато..

публикувано на 07.06.24 в 17:13
Научен форум, лицензиран от Европейското дружество по медицинска онкология

В България има апаратура за диагностика и лечение на рак на гърдата над средното ниво за ЕС

В България има апаратура за диагностика и лечение на рак на гърдата над средното за Европейския съюз ниво. В същото време ранната диагностика изостава поради липсата на национален скрининг, лечението се затруднява заради недоверие в медицината и българските лекари. Тенденцията очерта доц. Желязко Арабаджиев, медицински онколог и..

публикувано на 07.06.24 в 17:01

НСИ: Растеж на БВП в началото на 2024 г. с 0,4% на тримесечна и с 1,8% на годишна база

Българската икономика нараства през първото тримесечие на 2024 г. с 0,4% спрямо последните три месеца на предходната година, когато се разшири с 0,5 на сто, показва предварителната неревизирана оценка на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо първото тримесечие на 2023 г. БВП се повишава през периода януари - март 2024 г. с 1,8%,..

публикувано на 07.06.24 в 16:33

Ще продължи ли РСМ по пътя към ЕС и трябва ли България да е с по-активна позиция?

След парламентарните и президентски избори в Република Северна Македония и пред вратата на парламентарните и евро изборите в България, темата за бъдещите отношения между двете съседни държави остава проблемна и трудно предсказуема. Ще продължи ли Република Северна Македония по пътя към членство в ЕС и готова ли е да изпълни исканията на..

публикувано на 07.06.24 в 16:31
Снимката е илюстративна

Плакатна война и напрежение съпътстваха предизборната кампания в Кюстендилско

Плакатна война и напрежение съпътстват предизборната кампания  в Кюстендилско. Така ще е дори и в нощта преди деня за размисъл,  коментират в местните партийни щабове. В Районната избирателна комисия е постъпила жалба от една от коалициите, че наети от друга коалиция хора лепят върху техните плакати. Правят го и нощем, което е нарушение на чл...

публикувано на 07.06.24 в 16:24

ЦИК даде разрешение машините за гласуване да бъдат транспортирани по места

Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение машините за гласуване, предназначени за секциите в страната да напуснат склада и да бъдат транспортирани по места.  Заместник-председателят на Комисията Емил Войнов:  "Пускат това писмо от "Сиела Норма", с което ни уведомяват, че всички машини за гласуване са инсталирани и ни изпращат серийните..

публикувано на 07.06.24 в 16:20