Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страхил Делийски: АБВ трябва да обяснят обрата в позицията им за дълга

Снимка: eurochicago.com

В парламента се случи нещо наистина интересно. Тепърва вероятно ще разберем какво е наложило обрата в позициите на някои от парламентарните групи, коментира в предаването „12+3“ политологът Страхил Делийски, минути след като стана ясно, че ратификацията за поемане на нов дълг ще бъде подкрепена освен от ГЕРБ и Реформаторския блок и от депутатите от ДПС и АБВ.

На ДПС не знам дали ще се отрази, но за АБВ ще бъде изключително важно те да обяснят на какво се дължи обратът в тяхната позиция, защото последните няколко дни представители на АБВ солидно и последователно коментираха другата позиция.  Факт е, обаче, че едно нещо със сигурност не се случи – смисленият дебат за посоката на развитие на българската икономика, а сега беше чудесен повод да се случи. Но нито управляващите го инициираха, нито опозицията беше в състояние да го предизвика, каза още Делийски.

Цялото интервю със Страхил Делийски можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ивайло Калфин

Калфин е поставил пред премиера въпроса доколко може да е ефективен в правителството

Вицепремиерът Ивайло Калфин е поставил пред премиера Бойко Борисов въпроса доколко може да е ефективен в правителството, след като парламентарната група на АБВ реши да не подкрепи новия дълг от 16 млрд. лв. Това министър Калфин съобщи от..

публикувано на 25.02.15 в 14:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сателитни снимки на урагана

Ураганът "Оскар" достигна сушата на Бахамските острови

Ураганът "Оскар" стигна сушата на островите Инагуа в басейна на Бахамските острови и се очаква следобед да достигне до Гуантанамо или Олгин в Куба, съобщи американският Национален център по ураганите, цитиран от Ройтерс. В момента "Оскар" се намира на..

публикувано на 20.10.24 в 16:17
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп (вляво) и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху - архивна снимка от 2017 година

Нетаняху е разговорял по телефона с Доналд Тръмп

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че днес той е разговарял с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс".  "Премиерът Нетаняху повтори своята позиция, която е заявявал и публично: Израел взима предвид въпросите, които..

публикувано на 20.10.24 в 16:08
Президентите на Сърбия Александър Вучич (вляво) и на Русия - Владимир Путин - архивна снимка от 21 ноември 2021, Сочи

Вучич и Путин са разговаряли по телефона за първи път от две години и половина насам

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин е изразил надежда, както и в предишния им разговор преди две години и половина, че Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, предаде ТАНЮГ. Поводът..

публикувано на 20.10.24 в 15:53

Във Велико Търново направиха възстановка на Струмишката епопея

Военноисторическа възстановка на Струмишката епопея от преди 80 години беше пресъздадена на военния полигон "Беляковец“. Над 70 курсанти и участници от родолюбиви сдружения от България и чужбина претвориха победната битка на 18-и пехотен Етърски..

публикувано на 20.10.24 в 15:37
Жители на община Кочериново протестират заради безводието - 2 септември 2024

Подменят 12 км от ВиК мрежата в община Кочериново

Започна подмяната на общо 12 киломера от ВиК мрежата в община Кочериново, каза за БНР кметът Светослав Горов. Близо месец общината беше на воден режим това лято заради нарушено водоподаване от язовир "Калин" и споделянето на водата със съседната..

публикувано на 20.10.24 в 15:15

60 полицаи са ангажирани в осигуряването на нормален вот в монтанското село Габровница

30% е избирателната активност  към обяд  в монтанското село Габровница, където избират нов кмет. Двама са кандидатите. Няма нарушения. Частични местни избори на 16 места в страната 250 жители на Габровница са преминали през единствената..

публикувано на 20.10.24 в 14:59

Властите в Газа съобщават за растящ брой на жертвите след израелския удар в Бейт Лахия

Броят на убитите или изчезнали под развалините след вчерашното израелско нападение в град Бейт Лахия в северната част на Ивицата Газа достигна 87, съобщиха здравните власти в палестинския анклав. Ранените са над 40. Били са поразени многоетажна жилищна..

публикувано на 20.10.24 в 14:51