Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Социалистите трябва да бъдат критични към всички процеси в държавата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че ако партията иска да си върне доверието, социалистите трябва да бъдат критични към всички процеси в държавата, колкото са самокритични към самите тях и към партията. Този призив лидерът на социалистите отправи пред Националната конференция на лявото крило в БСП. Лидерът на обединението Янаки Стоилов беше категоричен, че БСП трябва да провежда радикална лява политика за социална България. 

Когато светът, Европа и България преоценяват необходимостта от лява политика, трябва да бъдем искрени и критични, заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред форума на лявото крило в партията.

Трябва да бъдем критични точно толкова, колкото сме самокритични към нас, към партията, помежду си, да бъдем критични към онези процеси, които ни заобикалят всеки ден. Само тогава можем да стигнем до завръщане на доверието. Само тогава ние можем да претендираме, че, успявайки да запазим демократичния характер на българската държава, сме успели да поведем и хората към онази конституционна повеля за социалната държава, обясни Миков.

Лидерът на лявото крило Янаки Стоилов предупреди, че БСП се намира в критичен период за бъдещето си. Затова призова за радикална лява социална политика.

Днес БСП трябва да реши социаллиберална или радикална лява политика. Нашият избор е ясен. БСП трябва да изпише на знамето си "Промяна, решителност, морал". Промяна - да променяме себе си, за да променим България. Решителност - за да изпълним обещаното. Морал - за да върнем доверието към партията и към политиката, подчерта Стоилов.

Над 200 социалисти от цялата страна се събират през следващите два дни във Варна за мобилизация в редиците на БСП преди местните избори на есен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Отворено писмо до Михаил Миков изпрати Дискусионният клуб към БСП-Шумен

„От 1952 година съм член на БСП, но никога никой не си е позволявал да се подиграва така с нас. За първи път ми се случва!” Така Нико Майеров от Дискусионния клуб към БСП-Шумен коментира отсъствието на заместник-председателя на партията Бойко Великов от..

публикувано на 20.03.15 в 19:34

Семинар на БСП събира на едно място Станишев и Миков

През почивните дни във Варна ще се проведе семинар на социалистите под мотото "Местните избори – важна битка за БСП". Той ще събере на едно място бившия и настоящия председател на левицата Сергей Станишев и Михаил Миков .   Борислав Гуцанов –..

публикувано на 20.03.15 в 08:41

БСП и ДПС не подкрепят промените в Закона за здравното осигуряване

БСП и ДПС няма да подкрепят промените на първо четене в Закона за здравното осигуряване, защото те няма да подобрят достъпа до здравеопазване и ще доведат до ново разделение на пациентите. Депутатът от БСП Емил Райнов е против идеята хората с..

публикувано на 18.03.15 в 18:58
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Спасяват над 200 мигранти от потъващ кораб до гръцки остров

Голяма спасителна операция се провежда до остров Гавдос.Над 200 мигранти се намират на потъващ кораб. Включиха се и търговски кораби в близост до мястото на инцидента. Ситуацияна е много критична, защото всяка минута може да доведе до жертви, казаха от..

публикувано на 08.07.24 в 03:20
Националното събрание на Франция.

Обрат във Франция: Премиерът да си ходи, левицата трябва да управлява

Крайната десница във Франция губи втория тур на предсрочните парламентарни избори, сочат първите резултати, представени в местни медии. Нито една политическа сила няма да има абсолютно мнозинство в следващия парламент. Победата изглежда е за лявата..

публикувано на 07.07.24 в 22:15

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство, последваха протести

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство в Атина. В същото време беше дадено разрешение за гей парад.  Тази действия доведоха до организиране на голяма демонстрация в Солун. Депутати от опозицията оцениха днес като голяма..

публикувано на 07.07.24 в 22:03
Жан-Люк Меланшон, лидер на La France Insoumise (LFI),  реагира след обявяването на резултатите от втория тур на изборите във Франция, Париж, 7 юли 2024 г.

Приключиха изборите във Франция, левицата излиза начело

Приключи гласуването на втория тур на френските парламентарни избори. Той се проведе при рекордна избирателна активност.  Рекорди бележи избирателната активност на втория тур на вота във Франция Според първите прогнозни резултати от екзитпол никоя..

публикувано на 07.07.24 в 21:09
Връх Руен в Осоговската планина

Наши и македонски туристи организират традиционната си среща-празник на връх Руен

Наши и македонски туристи организира традиционната си среща-празник, която се прави от тридесетина години на първенеца на Осоговската планина - връх Руен (2251м). Организатор е туристическото дружество "Осогово" - Кюстендил, което отбелязва 110-годишнина..

публикувано на 07.07.24 в 21:08

ДПС - Благоевград подкрепи Делян Пеевски

В публикация на ДПС - Благоевград в социалната мрежа се казва, че: "В последните няколко дни в медийното пространство се публикуват и разпространяват фалшиви декларации от част от структурите в област Благоевград. Категорично това не е вярно и молим..

публикувано на 07.07.24 в 21:00

От петък в ЕС са в сила допълнителни мита върху вноса на електромобили, произведени в Китай

От петък в ЕС са в сила допълнителни мита върху вноса на електрически превозни средства, произведени в Китай . Предвижда се митата да са в сила за срок от 4 месеца. ЕК не вижда основание за ответни мерки от Китай заради повишените мита за..

публикувано на 07.07.24 в 21:00