Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов обяви кандидатурата на Димитър Николов за трети мандат като кмет на Бургас

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов откри новия Експозиционен център "Флора" в Бургас. Той е на стойност 3 милиона и 300 хиляди лева и беше финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".

По време на тържествената церемония беше обявена и кандидатурата на бургаския кмет Димитър Николов за трети мандат на местните избори през есента.

Основната сграда на центъра е съставена от шест зали с модерна архитектура. Идеята е тук да се провеждат изложби, конгреси, културни събития.

Много ми харесва всичко. Сградата - европейски тип, преди бяха с найлонови покрития. Това не беше както трябва, но сега е наистина изпълнено на шест, посочи една от посетителките.

Тези отворените пространства може би, всичко е хубаво, каза друга. 

Прекрасно, думи нямам, всичко вътре - красота, каза трета жителка на Бургас.

По време на откриването Бойко Борисов обяви кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Бургас. Номинацията е на Изпълнителното бюро, заяви лидерът на партията.

Аз подкрепям кандидатурата му и за колебание не може да става и дума. Мисля, че Бургас с това, което дори само днес сме направили, е мечта за много градове. И сега ви правим обхода на града. За съжаление, тази година и половина ваканция на държавата се отрази. Сега щеше да има път до "Слънчев бряг" и обходът на Бургас щеше да е готов. Но ще стане за септември обходът на Бургас, а пътят го проектират и ще го направим и до "Слънчев бряг", посочи Борисов.

Премиерът допълни, че през 2019 година ще бъде готова и голямата спортна зала "Арена Бургас".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Четири партии срещу Димитър Николов

Четири политически субекта обмислят правят общо фронт срещу  кмета Димитър Николов за изборите наесен.  БСП, НФСБ, СЕК И ВМРО ще търсят обща кандидатура за кмет на Бургас. Новината беше обявена след среща на политически партии днес, по инициатива на..

публикувано на 14.05.15 в 14:33

Димитър Николов: Използвайте Бургас като лаборатория за добри практики в образованието

Кметът на Бургас Димитър Николов в приветствието си към участниците в среща между студенти, представители на академичните среди и работодатели предложи Бургас да бъде използван като лаборатория за добри практики в образованието . Основната цел на..

публикувано на 12.05.15 в 14:30

Димитър Николов: Хората са голямото богатство на Бургас

Ккметът Димитър Николов поздрави за  Никулден гражданите на Бургас: "Скъпи бургазлии, За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай празника на нашия град - Никулден! Шести декември е повод да обърнем поглед към нашето минало. Да си спомним за хората,..

публикувано на 06.12.14 в 10:35

Кметът на община Бургас Димитър Николов стана "Кмет на годината"

Кметът на община Бургас Димитър Николов стана "Кмет на годината". Наградата бе връчена от председателя на НС Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза кмета на София Йорданка Фандъкова. Кои са свършените проекти на община Бургас и какво още..

публикувано на 12.11.14 в 11:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на..

публикувано на 02.07.24 в 20:11
АЕЦ

ЕК с положително становище за изграждането на 3-ти и 4-ти блок на румънската АЕЦ "Черна вода"

Проектът за изграждане на трети и четвърти блок на румънската АЕЦ "Черна вода" получи положително становище от Европейската комисия по отношение на техническите аспекти и ядрената безопасност, съобщи БТА, като се позова на новинарския сайт Зиаре...

публикувано на 02.07.24 в 19:39

Румен Радев: Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през октомври

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през октомври, заяви президентът Румен Радев след среща в Атина с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Забавена е работата и по други стратегически проекти, подписани още от началото на..

публикувано на 02.07.24 в 19:37

Владимир Малинов настоя в Атина за спешни мерки за въвеждане в експлоатация на терминала до Александруполис

След многократните отлагания на старта на проекта за терминала за втечнен газ до Александруполис, министърът на енергетиката Владимир Малинов настоя в Атина за решителни и спешни мерки за въвеждане му в експлоатация. Това стана на среща с ръководството на..

публикувано на 02.07.24 в 19:16
Сали Табаков е воден от служители на Охраната на съдебната власт към залата на съда -  2 юли 2024 г.

Съдът пусна от ареста Сали Табаков. Ще издържи ли обвинението срещу него?

Арестуваният преди седмица областен лидер на ДПС - Варна и общински съветник Сали Табаков излиза от ареста без мярка за неотклонение, реши Софийският апелативен съд. Заедно с тъста си Захир Османов и главния секретар на Министерството на..

публикувано на 02.07.24 в 18:40
Петер Сиярто

Петер Сиярто е обсъдил украинската криза по телефона със Сергей Лавров

Ден след като пое ротационното председателство на Европейския съвет, унгарският премиер Виктор Орбан посети Киев и предложи на украинския президент Володимир Зеленски да приеме идеята за временно примирие с нахлулите в страната му руски войски.  В Киев..

публикувано на 02.07.24 в 18:26