Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компаниите с най-голям принос за опазване на природата у нас получават "зелен сертификат"

На официална церемония тази вечер ще бъдат връчени "зелени сертификати" за компаниите в България, които имат най-голям принос за опазване на природата. Архитект Николай Гълъбов заместник-председател на Камарата на архитектите, обърна внимание на климатичните промени, с които всички трябва да се съобразяваме:

Информацията е от БАН – в 18 от последните 20 години средните температури са по-високи от нормалните. ЕК извади информация, че 40% от енергията и 36% от въглеродните емисии се дължат на неустойчивия начин на развитие на градовете ни, на сградния фонд. Чрез конкурси като този, чрез организатори като този, чрез фирмите, които участваха, наистина се заемаме с нещата, които са най-важни. Не може в такава ситуация най-ниската цена да диктува начинът, по който се развива обществото ни. Това предизвиква и корупционни схеми.

Организаторите на наградите за зелен бизнес съобщиха, че по време на следващата кампания ще бъде връчена и антинаграда "Зелена малинка" за направен "зелен" провал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев на откриването на завод за бронирана техника в Бургас

Президентът Радев присъства на откриване на завод за бронирана техника в Бургас

В Бургас при откриването на първия в страната завод за бронирана техника президентът Румен Радев призова за по-тясно сътрудничество между министерството на отбраната и българската отбранителна индустрия. Той подчерта, че съвременните конфликти показват огромното значение за наличието на собствени мощности за производство на собствени..

публикувано на 01.10.24 в 13:52
Сергей Рябков

Сергей Рябков: Русия се готви за продължителна конфронтация със САЩ

Русия трябва да се подготви за продължителна конфронтация със САЩ и е изпращала неколкократни предупреждения до Вашингтон за кризата в отношенията, заяви заместник външният министър Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс. Продължаващата 2 години и половина война на Русия с Украйна предизвика най-тежката конфронтация между Москва и Запада от..

публикувано на 01.10.24 в 13:49

Данните от черната кутия на разбилия се на "Граф Игнатиево" самолет са във Военна прокуратура

Данните от черната кутия на самолета L-39 са снети успешно и предоставени на разследващия екип от Военна прокуратура, съобщиха от Министерството на отбраната. Предстои информацията да бъде разчетена и анализирана.  В средата на септември, ден преди старата на авио шоуто край Граф Игнатиево, учебният самолет се разби.  При инцидента тогава загинаха..

публикувано на 01.10.24 в 13:48

Зам.-кметът Иван Василев за автотранспорта в София: Изглежда, че ще се намери решение за ситуацията

Към момента изглежда, че ще се намери решение за ситуацията. В  това увери от ефира на БНР Иван Василев, заместник- кмет на Столична община по направление "Финанси и здравеопазване", след като стана ясно, че Столичният автотранспорт е с блокирани сметки. Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно..

публикувано на 01.10.24 в 13:45

28-годишна жена от Севлиево е с опасност за живота след побой

28-годишна жена от Севлиево е с опасност за живота, след като мъжът, с когото живеела на семейни начала, ѝ нанесъл побой. Насилникът е задържан. Жената, жертва на насилие, е била приета в кома в спешното отделение в Габрово миналата вечер. Черепно-мозъчна травма и счупени ребра са установили лекарите, които се борят за живота ѝ.  От болницата..

публикувано на 01.10.24 в 13:44

Правителственият самолет излетя за Бейрут, за да евакуира втората група българи

Малко след 13 часа правителственият "Еърбъс" излетя за Бейрут, за да евакуира втора група българи, които искат да напуснат Ливан.   В понеделник 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух от Ливан.  Втората група българи е готова за евакуация от Ливан: Имаше отново бомбардировки до нас До..

публикувано на 01.10.24 в 13:38

Проф. Владимир Чуков: Най-опасното би било излизането от локализираната територия на конфликта

Най-опасното би било излизането от локализираната територия на конфликта.  Това каза пред БНР арабистът проф. Владимир Чуков и подчерта, че  има предположения, че "Хизбула" ще се опита да изнесе сблъсъка на територии, които са извън Близкия изток,  и не случайно израелските посолства са затегнали мерките за сигурност: "Хизбула" е способна на..

публикувано на 01.10.24 в 13:19