Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич към Варна

Обстановката в Сливенско се нормализира

| обновено на 11.01.17 в 17:30
Снимка: БГНЕС

Километрична опашка от тирове и автомобили се е образувала на изхода на Добрич в посока Варна. Заради влошените метеорологични условия през нощта пътят беше затворен и все още движението по него е забранено за всички видове автомобили.

Хора, тръгнали с информацията, че пътят Добрич - Варна е отворен, са достигнали до загражденията на КАТ и часове наред чакат пътят да бъде отворен. Някои стоят там от часове и не могат да се върнат назад, тъй като пътят е блокиран от други чакащи автомобили. Така единствената надежда на шофьорите е скоро от Областното пътно управление да си свършат работата.

Всички общински пътища в община Сливен са проходими при зимни условия. Няма затруднения при доставките на хляб и стоки от първа необходимост за населените места в общината. Навсякъде има ток. Част от болните на хемодиализа са хоспитализирани, но има и такива, които са отказали да бъдат настанени в болницата. При необходимост, за транспортирането отново ще им бъде оказана помощ. Автобусните спирки и подходите към общественозначими обекти също са обработени. Няма затруднение за движението на обществения транспорт в областния център.  Отворени за преминаване на автомобили до 10 тона са проходите Котленски, Твърдишки и Вратник. Подбалканският път Сливен- Твърдица - Гурково днес беше отворен. По пътя Сливен -Ямбол и Нова Загора - Раднево могат да преминават автомобили над 12 тона. Разрешен за всички леки, лекотоварни и товарни автомобили е пътят Сливен-Нова Загора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Табелката на частния клуб със собственик Мартин Божанов-Нотариуса.

Казусът "Нотариуса" остава на дневен ред

Съдийската колегия на ВСС ще решава утре да бъде ли удължена работата на специалната комисия, проверяваща факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса. Преди това съдебните кадровици ще обсъдят установеното от Комисията  досега. А свършеното е обобщено в доклад, в който се анализират..

публикувано на 03.06.24 в 17:59

Военното разузнаване предупреждава за възможен засилен миграционен натиск

В доклад на българското военно разузнаване за 2023 г. се посочва, че не са изключени опити за военно прекрояване на границите на Западните Балкани във формално съответствие с международното право. Според документа индикатор за такъв сценарий е нарастващият военен потенциал на определени държави.  Основни дестабилизиращи фактори остават..

публикувано на 03.06.24 в 17:30

Още няма яснота кога ще бъде подписан нов колективен трудов договор в здравеопазването

Не е ясно кога ще бъде подписан нов колективен трудов договор в здравеопазването, след като и днес синдикати и работодатели не се разбраха за начало на преговорите във връзка с изтеклия през април договор за заплащането в здравната система. Среща на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването Разговорите, проведени днес..

публикувано на 03.06.24 в 17:21
Снимката е илюстративна, архив

Проливен дъжд на АМ "Хемус", полицията призовава за внимателно шофиране

Проливен дъжд вали на АМ "Хемус" в Софийска област, което затруднява шофирането. От Областната дирекция на МВР-София призовават водачите да бъдат внимателни - видимостта е намалена. В София до момента е подаден един сигнал след дъжда - в квартал "Надежда" има опасно надвиснали клони на дърво. На мястото на тежка катастрофа на магистрала "Тракия" има..

публикувано на 03.06.24 в 17:18
Снимката е илюстративна, архив.

Разследват случая със срязаните спирачни маркучи на локомотив в Лом

Под наблюдението на Районната прокуратура се извършва проверка п о случая със срязаните  маркучи на спирачната система  на локомотив на гарата в Лом. Това съобщиха от полицията в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство. По-рано от БДЖ определиха като тероризъм посегателството от събота, когато неизвестни срязаха спирачките..

публикувано на 03.06.24 в 17:10

В Кюстендилско осигуряват транспорт за избиратели от отдалечени от секциите селища

общината в Трекляно осигурява и за предстоящите на 9 юни избори три автомобила, за да возят до секциите избиратели от отдалечените села и махали. Това съобщиха от администрацията.  Постоянното население в 19-те села на общината е намаляло до малко над 300 жители.  Ще се гласува в 9 секции, някои гласоподаватели са отдалечени на километри от..

публикувано на 03.06.24 в 16:38
Снимката е илюстративна.

Мъж, убил баща си, е скочил пред товарен влак

38-годишен мъж от Симеоновград е убил 60-годишния си баща и после е скочил пред товарен влак. Сигналът е получен вчера от 45-годишния машинист на товарния влак. Той съобщил, че е блъснал човек при километър 258 по линията от Симеоновград за Харманли. Тестовете за алкохол и наркотици на машиниста са отрицателни. По-късно е получен сигнал от..

публикувано на 03.06.24 в 16:37