Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежко сдружение направи дарение на Социалния център в Свищов.

Снимка: БГНЕС

Младежко сдружение направи дарение на Социалния център в Свищов. 

С набраните над 3 хиляди лева сдружението "Един процент промяна“ достави на центъра масажна кушетка и бягаща пътека. 

Младите хора, обединени от каузата, че всеки месец ще отделят по 1 процент от бюджета си, за да по помагат на нуждаещи се, през миналия месец посветиха инициативите си на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Свищов.

Той се посещава от повече от 30 младежи с различни двигателни и ментални проблеми.

Центърът имаше нужда от хидравлична масажна кушетка и електрическа бягаща пътека. Новите придобивки на социалната услуга пристигнаха от Германия и вече се ползват от нуждаещите се младежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече от половината Районни избирателни комисии вече са предали в ЦИК изборните си книжа

Повече от половината Районни избирателни комисии (РИК) вече са предали в ЦИК изборните си книжа. За повторно въвеждане на данните са предоставени протоколите от 16 от всичките 31 РИК. ЦИК започна повторната обработка на резултатите от вота Един от първите пристигнали беше председателят на комисията за 17-ти район Пловдив-област Янко..

публикувано на 28.10.24 в 17:11

Температурен рекорд отчетоха в Монтана

Рекордно висока температура от 27 градуса е измерена днес в Хидрометеорологичната станция в Монтана. От 50 години, откакто се води статистика, това е и най-висока температура отчетена за 28 октомври. Преди година на този ден са измерени 24 градуса, а най-ниската е била минус 5 градуса през 1988 година. И утре синоптиците очакват високи..

публикувано на 28.10.24 в 17:01

„ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград

Коалицията на Делян Пеевски „ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград, но разликата с ГЕРБ е над 11 процента. Това показват данните при 100 процента обработени  протоколи от извънредните парламентарни избори. Двама кметски синове влизат в следващото народно събрание  с преференции. Седем партии и коалиции преминаха..

публикувано на 28.10.24 в 16:59
Виктор Орбан

Унгарското правителство провежда допитване за отношенията с ЕС, Русия и Китай

Унгарското правителство днес започна нова национална консултация срещу "търговската война“, която според него Брюксел води срещу Китай и Русия, десет дни преди срещата на върха на ЕС в Будапеща, предаде "Франс прес". Премиерът националист Виктор Орбан, който се стреми към отваряне към Изтока, засили връзките на централноевропейската страна..

публикувано на 28.10.24 в 16:48

В Русенско ГЕРБ-СДС печели вота, втори са "Възраждане", трети - ПП-ДБ

В Русенска област коалицията ГЕРБ-СДС събра най-голяма подкрепа, втори са "Възраждане", а трети ПП-ДБ. Избирателната активност в региона е била 33,69%, сочат данните при 100% обработени протоколи от СИК. Формациите, които имат шанс да изпратят свои представители от Русенска област в парламента, са    ГЕРБ - СДС -  двама, и по един от "Възраждане",..

публикувано на 28.10.24 в 16:39

АПС е първа политическа сила в Силистренско, в Търговище - ДПС-Ново начало

В седмите поред парламентарни избори първи в Силистренско са хората на Ахмед Доган от Алианса за права и свободи с почти 28%, следвани от коалицията ГЕРБ-СДС с 25,18 на сто и "Възраждане" с 10,54%, като избирателната активност бе близо 38 на сто. Прогнозите показват, че на този етап това са първите три сигурни мандата в региона, като под..

публикувано на 28.10.24 в 16:33
Снимката е илюстративна

Катастрофа с една жертва затвори пътя София - Варна

Челен удар между лек автомобил и камион затвори пътя София - Варна в участъка на Пушевски кантон. По първоначална информация е загинал водачът на лекия автомобил. Екипи на полицията пренасочват леките автомобили по обходен маршрут през Павликени и село Вишовград. Товарните автомобили изчакват.

публикувано на 28.10.24 в 15:56