Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите в Магнитогорск достигнаха 39 души

| обновено на 03.01.19 в 17:04
Спасителните работи продължават
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпод отломките на 10-етажната сграда в руския град Магнитогорск са извадени 39 души, сред които шест деца, обяви Министерството на извънредните ситуации приключването днес на спасителната операция, продължила повече от три денонощия.

В ранните часове на 31 декември експлозия срина изцяло един от входовете на блока, като основната версия на разследващите е, че взривът е причинен от битов газ.

Започна изплащането на компенсации на пострадалите хора. Губернаторът на Челябинска област съобщи, че на 24 души вече са изплатени по над 5 милиона рубли или около 63 хиляди евро.

По-рано правителството на областта утвърди размера на материалната помощ в зависимост от нуждите на пострадалите.

Открита е и банкова сметка, на която всеки може да преведе пари. Досега по сметката са постъпили около 75 хиляди евро.

Междувременно стана ясно, че се подобрява състоянието на 11-месечното момченце Ваня Фокин. То беше спасено, след като прекара под отломките 35 часа при температура минус 20 градуса.

Според Интерфакс двама души все още се смятат в неизвестност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

При взрива в жилищния блок загинаха най-малко 37 души

Полицията в Магнитогорск уби 4-ма души, предполага се, че имат връзка с взрива в жилищния блок

Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с експлозията в жилищен блок в руския град Магнитогорск, при която загинаха най-малко 37 човека, са били убити от руските служби за сигурност, съобщава радио „Ехото на Москва“, като се позовава на..

публикувано на 03.01.19 в 15:23
Спасителните работи продължават

Броят на жертвите в Магнитогорск достигна 26 души

Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 26 души. Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела. В..

обновено на 02.01.19 в 19:23

Момченце на 11 месеца беше спасено изпод развалините на жилищния блок, който се срути в Магнитогорск

Момченце на 11 месеца беше извадено живо изпод развалините на срутилия се вчера вход на жилищен блок в руския град Магнитогорск. Детето е прекарало 35 часа под руините при температура, достигаща на моменти до минус 25 градуса. Очаква се по-късно тази..

публикувано на 01.01.19 в 15:42
Путин се срещна с представители на местната власт в индустриалния град.

Четирима загинали и десетки в неизвестност след експлозия на газ в жилищен блок в Магнитогорск

Четирима души загинаха, след като се срути вход в многоетажна жилищна сграда в руския град Магнитогорск, съобщиха от министерство на извънредните ситуации. Съдбата на 68 души остава неизвестна. Основната версия на следствието е взрив на битов газ...

обновено на 31.12.18 в 18:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десницата печели първия тур на изборите във Франция

Крайнодясната формация "Национален сбор" (НС) спечели първи тур на парламентарните избори във Франция, предава АФП. Центристкият алианс на президента Еманюел Макрон остана на трето място след левицата, сочат..

публикувано на 30.06.24 в 21:32

Училища от Монтана представиха иновативните си методи на работа

Училища от област Монтана представиха иновативните си методи на работа на регионален форум. Домакин на събитието бе второ средно училище "Никола Вапцаров“ Девет училища от област Монтана представиха иновациите си. Второ средно училище бе..

публикувано на 30.06.24 в 21:12
Унгарският премиер Виктор Орбан.

Унгария поема председателството на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на ЕС в момент на учредяването на новия Европейски парламент, при сложни отношения с Европейската комисия и все по-усложняваща се геополитическа обстановка. За България обаче има един положителен момент и..

публикувано на 30.06.24 в 20:59

Кипър си поставя за цел да увеличи използването на градския транспорт

Кипър си поставя за цел рязко да увеличи използването на градския транспорт - от сегашните само 3% от пътуванията на 17% до 2040 г., зада се намалят драстично вредните емисии. Общественото обсъждане на проекта за Националния стратегически план за наземен..

публикувано на 30.06.24 в 20:03

Продължават горските пожари в Гърция

Продължават горските пожари в Гърция. Властите днес евакуираха туристи, намиращи се в райони в близост до бедствията. Продължава борбата с огъня в град Кератеа, област Атика на 40 километра от Атина.Гори горски масив. Огънят достигна до къщи,които..

публикувано на 30.06.24 в 19:25

Рекордна избирателна активност на изборите във Франция

Активността на избирателите в днешния първи тур на парламентарните избори във Франция е най-високата от близо 40 години, съобщава Би Би Си. Към 17 ч. местно време - три часа до затварянето на секциите - тя бе над 59 процента. За сравнение с предходните..

публикувано на 30.06.24 в 19:00

Ограничения на движението по магистрала "Тракия"

Движението при 219-ти километър на автомагистрала "Тракия" се осъществява само по аварийните ленти и в двете посоки, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението се налага заради три пътно-транспортни произшествия в участъка. Пътни полицаи..

публикувано на 30.06.24 в 18:35