Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ настоява за отмяна на процедурата за купуване на нов боен самолет

Снимка: БГНЕС

Отмяна на процедурата за купуване на нов боен самолет и налагане на мораториум върху този тип въоръжение - за това настояват от партията АБВ. Председателят на формацията Румен Петков нарече мораториумът "необходимост", тъй като управляващите са се оказали неподготвени и са опорочили процедурата за избор на нов изтребител заради отстъпление от първоначалните условия. Той препоръча да се заложи на модернизация на сега съществуващите мощности - самолетите СУ и МиГ, а предвидените 2 млрд. лева да бъдат инвестирани във високи технологии, образование и мерки за борба с демографската криза:

"Част от тези средства следва да бъдат инвестирани в стимулиране на раждаемостта, каквото е предложението на политическа партия АБВ - 30 хил. лева за трето дете, при отговорно родителство".

Петков прогнозира, че предсрочни парламентарни избори догодина ще има, но едва след избора на нов главен прокурор:

"Това мнозинство трябва да даде всичко от себе си, независимо от вътрешните сблъсъци на нехигиенична неполитическа основа, на междуличностна непоносимост, включително и жертви в жива сила, за да бъде избран главен прокурор и след това да се отиде към избори".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Румен Петков

Румен Петков: Пенсионирането на експерти може да доведе до обезлюдяване на силовите ведомства

За какво им е на министрите закон, за да свършат онова, което по принцип трябва, казва бившият вътрешен министър Румен Петков по повод заложеното в бюджета освобождаване на специалисти – пенсионери от силовите ведомства. Той и партията му АБВ бяха..

публикувано на 08.01.19 в 15:32
ВИЖТЕ ОЩЕ
Папа Франциск - Рим, Ватикана, 26 юни 2024

Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици

На общата аудиенция, посветена на Световния ден срещу злоупотребата и незаконния трафик на наркотици, папа Франциск се изказа срещу легализирането им и нелегалните трафиканти. Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици,..

публикувано на 26.06.24 в 18:33
Снимката е илюстративна

Пожар в селскостопански масив в района на Полски Тръмбеш

Шест противопожарни автомобила от Полски Тръмбеш и Горна Оряховица гасят пожар, който е обхванал няколкостотин декара селскостопански масив между шосето и железопътната линия между Полски Тръмбеш и село Страхилово. Огънят е пламнал..

публикувано на 26.06.24 в 18:32
Тодор Капитанов

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата, съобщиха от КНСБ по време на кампанията "По-високи доходи с твоя синдикат“. От синдиката очакват увеличение на минималното възнаграждение догодина като по последни..

публикувано на 26.06.24 в 18:20
Илиян Кузманов

Илиян Кузманов за документалните филми с кауза

"Пилигрим в Тайланд" e новият документален филм с кауза, насочен към масовия туризъм и ролята на този бранш в развитието на малкия бизнес и общността на конкретната дестинация. Сценарист е писателят и социален предприемач Илиян Кузманов, а..

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Прокуратурата в Ловеч разследва случай на побой край Карлуково

Прокуратурата в Ловеч разследва случай, при който край луковитското село Карлуково двама мъже са нанесли побой над шофьор на автобус, превозвал туристи, сред които и деца. те са задържани, но от държавното обвинение са внесли искане в съда за..

публикувано на 26.06.24 в 18:13

Русия отново нанесе удари в Харковска област на Украйна

Руските сили отново нанесоха удари по украинската Харковска област. Има ранени. В същото време Кремъл обяви, че руските сили са свалили десетки украински дронове и пускови установки HIMARS. Девет души са пострадали в резултат на руски удар по жилищен..

публикувано на 26.06.24 в 17:46
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но не и същността ѝ

Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но няма да се промени същността ѝ . Това каза пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши съветник на Европейската фондация за климата. " Зелената сделка ще получи..

публикувано на 26.06.24 в 17:29