Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонни измамници взеха над 18 000 лева от 67-годишна жена от Тетевен

Снимка: БГНЕС

67-годишна жена от Тетевен е поредната жертва на телефонните измамници. Тя е дала над 18 000 лева.

Потърпевшата е подала сигнал в Районното управление в Тетевен, че е станала жертва на телефонна измама, след като е провела разговор с непознат мъж, който се е представил за прокурор от местната Районна прокуратура и е поискал от нея всичките ѝ налични пари и ценности за нуждите на провеждано разследване. Измамената е поставила на бравата на входната врата на жилището си 13 600 лева, 2500 евро и златен пръстен.

В Троян служители на Районното управление пък са задържали 57-годишен мъж от Ловеч, съпричастен към телефонни измами на две възрастни жени от града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов към Мицкоски: Докато говориш за български диктат, РСМ няма да влезе в ЕС

Поредното изявление срещу България, идващо от представител на властта в Република Северна Македония, отново покачва градуса на напрежението в дипломатическите отношения между двете страни. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по повод заявеното от премиера на..

публикувано на 26.06.24 в 10:14
Найджъл Фарадж

Фарадж призова Зеленски "да търси мир"

Владимир Зеленски трябва да търси мир "или рискува да загуби всеки млад украинец", заяви лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фарадж, цитиран от вестник "Таймс". Лидерът на "реформаторите" вече беше остро критикуван за думите, че "Западът е провокирал Русия за войната в Украйна", но той отказва да отстъпи от становището..

публикувано на 26.06.24 в 10:11

Лили Кирова: Изкуството е най-красивият начин за включването на хора с увреждане

Хората с увреждания са част от обществото ни и могат да допринесат по-различни начини. На емоционално ниво за тях е по-важно включването им да е чрез изкуството, защото изкуството е красив начин да ги приемем в нашето общество. Това коментира в интервю пред БНР Лили Кирова, маркетинг мениджър на Полиграфия офис център, организатор на..

публикувано на 26.06.24 в 10:08
Йордан Тодоров

"Възраждане" иска "Росатом" да ремонтира парогенератор на АЕЦ "Козлодуй"

С декларация от парламентарната трибуна от "Възраждане" поискаха руската държавна компания "Росатом" да направи ремонт на проблемен парогенератор на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". Депутатът Йордан Тодоров обяви: "В дългосрочен план това действие ще акумулира по-голяма печалба и надеждност на оборудването, съответно ще намали драстично и риска от..

публикувано на 26.06.24 в 09:57
Стоян Михалев

Стоян Михалев положи клетва като депутат на мястото на Христо Иванов

Стоян Михалев от ПП-ДБ се закле като депутат. Той влиза на мястото на отказалия се от мандата си Христо Иванов. С 212 гласа "за" и само един "въздържал се" (от ПП-ДБ) народните представители гласуваха оставката на Филиз Хюсменова от ДПС.  От Движението съобщиха и за промяна в ръководството си - за зам.-председател на групата е избран..

публикувано на 26.06.24 в 09:36
Ивайло Динев

Ивайло Динев: Имаме нужда от заздравяване на гражданското общество

Имаме нужда от заздравяване на гражданското общество.  Това обясни пред БНР политологът Ивайло Динев. "Хората са държавата. Гражданският контрол е важен за подобряване на демокрацията. Светът се промени с ролята на социалните мрежи. Хората малко се обединяват около каузи. В българското гражданско общество трудно се изграждат дългосрочни кампании...

публикувано на 26.06.24 в 09:29

Момче и момиче са задържани в София при акция на СДВР срещу наркоразпространението

Млад мъж и приятелката му са задържани при акцията на СДВР и Второ районно полицейско управление в столичния кв. "Надежда". Акцията е проведена снощи. Младият мъж, който е арестуван, е известен на органите на реда като наркоразпространител. При обиск в апартамента му са открити три плика с тревиста маса. При направените експертизи е..

публикувано на 26.06.24 в 09:25