Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ернесто Валверде: Резултатът е опасен

Ернесто Валверде
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде отбеляза след нулевото равенство като гост на Лион на осминафинал в Шампионската лига, че отборът му е играл добре. Той обаче посочи, че 0:0 е много опасен резултат.

"Играхме добре и бяхме добре заредени с енергия. Смятам, че заслужавахме по-добър резултат и направихме всичко възможно, за да спечелим. Но просто не беше нашата вечер. По принцип у дома винаги играем много силно, но няма какво да го увъртаме - 0:0 е опасен резултат от първия мач, особено когато си бил гост и приемаш противника си", заяви още Валверде.

"Не се притеснявам разбира се, че Луис Суарес не вкара в пети пореден мач, просто е в такъв период. Бих се притеснил много повече, ако не създава положения или ако не участва активно в атаките, което се иска от един нападател. Той винаги има шансове за гол, които сам си създава, а ако не е така, прави положения за съотборниците си. Моето мнение е, че участва много добре в атаките, от които бележим голове, коментира наставникът на Барса.

В Лион са разчитали на по-добър резултат, но и след 0:0 у дома срещу Барселона шансовете за класиране на четвъртфинал в Шампионската лига си остават, смята треньорът на французите Брюно Женезио.

"Мисля, че днес в някои моменти не ни достигна техническо майсторство при контрола на топката, особено през второто полувреме. Не се задоволявахме само с игра в защита, напротив - бяхме смели и търсехме своите възможности да отбележим. Но смятам, че можеше да разиграваме топката и по-добре при изнасянето ѝ от нашата защитна линия и така да създаваме повече проблеми на Барселона, заяви наставникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златен и бронзов медал за България от СК по спортна аеробика в Токио

Българските състезатели спечелиха златен и бронзов медал на финалите на Световната купа по спортна аеробика "Suzuki World Cup 2024" в японската столица Токио. Тройката в състав Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова завоюва титлата с оценка 20.033 точки. Смесената двойка  Борислава Иванова и Христо Манолов завърши на трето място с 19.450..

публикувано на 26.05.24 в 12:03
Боряна Калейн

Боряна Калейн с титлата, Стилияна Николова взе сребро във финала с обръч на ЕП в Будапеща

Боряна Калейн спечели титлата, а Стилияна Николова взе сребърното отличие на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Калейн изигра отлично композицията си и получи оценка от 35.250 точки (18.5 трудност, 8.300 изпълнение, 8.500 артистичност, 0.050..

публикувано на 26.05.24 в 12:00

Локомотив Пловдив - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Мачовете от последния 35-ти кръг в първата шестица на елитното ни футболно първенство предстоят тази вечер.  От 18 часа на стадион Георги Аспарухов, Левски приема Лудогорец.  Половин час по-късно във Варна, Черно море е домакин на Крумовград. От 20.30 часа е срещата Локомотив Пловдив -  ЦСКА София, която ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт"..

публикувано на 26.05.24 в 09:16

Пари Сен Жермен триумфира с Купата на Франция

Отборът на Пари Сен Жермен спечели Купата на Франция по футбол. Във финалната среща в Лил, ПСЖ надигра Лион с 2:1 Парижани отбелязаха своите голове през първата част чрез Осман Дембеле и Фабиан Руис. Лион успя да върне едно попадение в началото на второто полувреме чрез Джейк О, Брайън.

публикувано на 26.05.24 в 06:28

Байер Леверкузен спечели Купата на Германия

Отборът на Байер Леверкузен победи втородивизионния Кайзерслаутерн с 1:0 и спечели Купата на Германия.   Гранит Джака вкара победното попадение за шампионите в 16-ата минута, като то се оказа и победно. В последната минута на първата част Одилон Косуну от Леверкузен бе изгонен от терена заради втория жълт картон, като тимът на Шаби Алонсо игра до края..

публикувано на 26.05.24 в 06:19
България с три златни медала на ЕП  по художествена гимнастика в Будапеща

България с три златни медала на ЕП по художествена гимнастика в Будапеща

Българската художествена гимнастика записа поредна златна страница в историята си, след като днес на Европейското първенство в Будапеща (Унгария) българките завоюваха три златни медала от три възможни, а зрителите в зала "Ласло Пап" чуха българския химн три пъти. Това се случва за втора поредна година, след като на 20 май 2023-а в Баку националките..

публикувано на 26.05.24 в 06:04

Първи успех за волейболистите ни в Лигата на нациите

Обновеният тим на България победи САЩ с 3:1 (25:21, 25:20, 21:25, 25:12) в Лигата на нациите по волейбол, която се играе в Анталия. Това е първи успех на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини с младия български отбор. Досега и двата тима бяха последни в класирането с по две загуби и геймово съотношение 0:6, но България вече е на 11-о място, като..

публикувано на 25.05.24 в 22:34