Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канадката Бианка Андрееску се класира за финала на турнира в Индиън Уелс

Бианка Андрееску (Канада) се класира за финала на турнира в Индиън Уелс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бианка Андрееску се класира за финала на турнира в Индиън Уелс  (САЩ) с награден фонд 8 милиона 360 хиляди долара. В полуфиналите участващата с "уайлд кард" канадка записа труден успех срещу Елена Свитолина (Украйна) 6:3, 2:6 , 6:4.

Андрееску загуби първите си две подавания в мача и Свитолина поведе с 3:0, но последва пълен обрат и младата канадка стигна до шест последователни гейма в своя полза. Украинката започна колебливо във втората част, въпреки това стигна до категоричен успех с 6:2.

Третата решителна част стартира с ранен пробив на Андрееску, който бе върнат за 3:3. Канадката веднага отново взе аванс при сервиз на Свитолина, а за да стигне до крайната победа, успя да отрази цели шест възможности за брейк. В крайна сметка Андрееску спечели частта с 6:4 и заслужено стигна до финал.

В спор за титлата 18-годишната Андрееску ще има за съперничка Анджелик Кербер (Германия), която се наложи с 6:4, 6:2 над Белинда Бенчич (Швейцария).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Цолов

Никола Цолов остана без точки в основния старт на "Силвърстоун"

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да вземе точки от щурото основно състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира седми, но завърши 15-ти. Цялата надпревара на британското трасе мина при променливи условия и ту валеше, ту спираше, което постоянно променяше баланса на силите между пилотите. Цолов финишира на 15-то..

публикувано на 07.07.24 в 11:32

Българин е световен вицешампион по картинг

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на Световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и се превърна в първия български представител с толкова добро класиране в историята на надпреварата, информира БТА.  След пет манша 15-годишният талант събра общо 186 точки за сребърния медал в клас Junior Kid, в който..

публикувано на 07.07.24 в 10:09

ЛеБрон Джеймс преподписа с ЛА Лейкърс

ЛеБрон Джеймс подписа нов договор с клуба, потвърди официалният сайт на НБА. Според информации в медиите 39-годишният американски баскетболист е парафирал двугодишен договор на стойност 104 милиона долара, като Джеймс има опция да се откаже от споразумението за сезон 2025/26. ЛеБрон играе за Лейкърс от 2018 г. Нападателят е играл още за Кливланд и..

публикувано на 07.07.24 в 09:52

Монтела: Турция трябва да играе така и на следващия шампионат

Турция напусна Евро 2024, заредила турнира с духа и енергията си и спечелила сърцата на любителите на футбола по целия свят, каза селекционерът на турския отбор Винченцо Монтела.  Турция загуби с 1:2 от Нидерландия на четвъртфиналите в Берлин. "От началото на шампионата нашият отборен дух и подкрепата на нашите фенове бяха несравними. Ние сме много..

публикувано на 07.07.24 в 09:48

Роналд Куман: Полуфиналът с Англия е по-близо до Нидерландия

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман заяви, че е горд с представянето на своя отбор при обрата за 2:1 срещу Турция на четвъртфиналите на Евро 2024. Често пестеливият на думи Куман каза, че неговите играчи затворили устите на критиците, които поставяха под въпрос техните усилия и отдаденост. "Тази вечер трябваше да страдаме, но..

публикувано на 07.07.24 в 09:44

Уругвай елиминира Бразилия с дузпи и с човек по-малко

Уругвай  сложи край на мечтата на Бразилия да триумфира с трофея на Копа Америка, след като спечелиха с дузпи четвъртфиналния сблъсък между двата тима на "Алийджънт Стейдиъм". В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а при дузпите урусите се наложиха с 4:2 точни изстрела. Възпитаниците на Марсело Биелса трябваше да минат през доста трудности..

публикувано на 07.07.24 в 06:26

Новак Джокович продължава след обрат

Доскорошният номер 1 в световния тенис Новак Джокович от Сърбия се наложи над австралиеца Алексей Попирин с 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) за близо 3 часа и 10 минути игра. Първият сет започна с размяна на геймове, но в седмия Попирин направи пробив, като задължа аванса си до края и затвори частта с 6:4. Сърбинът започна надъхано втория сет, като взе..

публикувано на 07.07.24 в 05:48