Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

EVN иска увеличение на цената на дневната и нощната тарифа за ток

Снимка: БГНЕС

4 процента увеличение на дневната тарифа за ток и над 7 на сто на нощната поискаха от дружеството EVN от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Ценовите предложения за периода от 1 юли до юни 2020 година се базират и на процента на инфлацията, подчертават от енергийната компания.

В случай че КЕВР одобри тези предложения от ЕVN са изчислили, че едно средно домакинство в Югоизточна България, което консумира на месец средно 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна ще плаща 2 лева и 34 стотинки повече.

Предложението на компанията за топлинната енергия е от 1 юли цената да бъде 104 лева и 23 стотинки за МВтч. без ДДС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари позира до останките от иранска ракета, 16 април 2024 г.

Израел предупреди за опасност от сериозна ескалация по границата с Ливан

Израелската армия предупреди за опасност от сериозна ескалация по границата с Ливан. Това става на фона на относително спокойната ситуация вчера в Ивицата Газа, след като военните започнаха тактически паузи, за да бъдат улеснени доставките на хуманитарна помощ. ООН предупреди за реален риск от засилване на конфликта между Израел и..

публикувано на 17.06.24 в 07:38
Служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов.

Министърът на земеделието и храните открива Българо-китайски бизнес форум

Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще открие Българо-китайски бизнес форум, който ще се проведе днес, 17 юни, в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Събитието ще предостави възможност за създаване на контакти с партньори от Шанхай чрез провеждане на двустранни бизнес срещи. Във форума ще..

публикувано на 17.06.24 в 07:20

Извънредно заседание на евролидерите – обсъждат номинациите за висшите постове в ЕС

Европейските лидери се събират на извънредно заседание, за да решат въпроса с номинациите за висшите постове в ЕС на фона на резултатите от проведените преди седмица избори за Европейски парламент. Имената за следващ председател на Европейската комисия и Европейския съвет се завъртяха в публичното пространство още преди изборите за..

публикувано на 17.06.24 в 07:18
Отляво надясно: Теменужка Петкова, Томислав Дончев, Бойко Борисов, Рая Назарян, Деница Сачева

Тази седмица започват преговорите за съставяне на правителство

Тази седмица започват разговорите на преговорния екип на ГЕРБ-СДС с парламентарно представените сили за излъчване на експертно правителство. Днес ще бъдат изпратени поканите и най-вероятно същинските срещи ще стартират в утрешния ден. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да участва в първоначалните разговори за съставяне на..

публикувано на 17.06.24 в 07:00
Румен Радев

Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание

Днес се очаква президентът Румен Радев да обяви решението си кога ще свика новото 50-то Народно събрание. Първото заседание на парламента вероятно ще бъде свикано тази седмица - може би в сряда. "В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Оттук нататък отговорността е..

публикувано на 17.06.24 в 06:54
Василен Васевски

Василен Васевски: Би било хубаво повече българи да излизат от страната и да я оценят

„Би било хубаво повече българи да излизат от страната и да я оценят, както и да разберат какво е истинското родолюбие“ - това каза пред БНР писателят и художник Василен Васевски, който представи в Брюксел своите книги „Корени“ и „Онова, което остава“ и свои картини. Националистическите партии у нас той определя като „грешки на растежа“...

публикувано на 16.06.24 в 23:39

Въвежда се нов образец на българска лична карта

От понеделник Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка. Какви..

публикувано на 16.06.24 в 21:06