Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът в горските територии над Благоевград

Горски територии, унищожени от големия пожар в Пирин
Снимка: Кети Тренчева

Локализиран е пожарът, който бушува в горските територии над Благоевград и обхвана около 100 декара предимно иглолистна гора.

Над 60 огнеборци и служители от Югозападното горско предприятие са участвали в гасенето, което е било затруднено от пресечения терен и вятъра.

По непотвърдена информация огънят е тръгнал от близките до гората вилни къщи, които са в обработваеми земеделски имоти и в момента се разчистват от стърнища. 

През цялата нощ  дежурни екипи ще обикалят района на пожара, във вътрешността на който има още тлеещи огнища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

54% е избирателната активност в монтанското село Габровница към 17:30 часа

54 % е била избирателната активност в Габровница към 17.30 часа. Жителите на монтанското село искат кмет, който да осигури работа и да се справи с високата престъпността. 476 от имащите право на глас 950 жители на Габровница дадоха своя вот за кмет на монтанското село към 17.30 часа, съобщиха от общинската избирателна комисия...

публикувано на 20.10.24 в 18:52

Избирателната активност в Омуртаг към 17:30 часа е била под 28%

Избирателната активност на новите избори за кмет в община Омуртаг към 17:30 часа е под 28 процента, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Нелис Реджеб. Изборният ден в общината протича нормално. В комисията няма подавани сигнали и жалби. Не са констатирани и проблеми с машинното гласуване. Избирателната активност в село Ясенково - едно..

публикувано на 20.10.24 в 18:46

Малко над 8% избирателна активност във варненските райони "Одесос" и Приморски" към 17,30 часа

Избирателната активност на частичните местни избори за избор на кметове на районите "Одесос" и "Приморски" във Варна към 17:30  е малко над 8%. За "Одесос" тя е 8,12% или гласували 5458 души, а за "Приморски"- 8,44 % или гласували 7300 души. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия. Няма сигнали за нарушения. В двата района има секционни..

публикувано на 20.10.24 в 18:20

18% е избирателната активност към 17:30 часа на частичните избори в Лозен

Към 17 и 30 избирателната активност на частичните кметски избори в най-голямото село в България - Лозен е едва 18 на сто, съобщи за БНР председателят на Общинската избирателна комисия-София Полина Витанова. Два сигнала за нарушения на изборния кодекс са подадени в комисията. Те са идентични и става въпрос за неправомерно действие на член на Секционна..

публикувано на 20.10.24 в 18:19
Снимката е илюстративна

Украйна е атакувала военна инфраструктура в Липецка област и в района на Нижни Новгород

Украинските сили са атакували инфраструктура на военна самолетна писта в руската Липецка област, както и фабрика за производство на експлозиви в Нижни Новгород, съобщи главното командване на Киев, цитирано от "Ройтерс".  Размерът на пораженията все още се уточнява. Според руската страна Украйна е нанесла удари с дронове в тези райони.  

публикувано на 20.10.24 в 17:33

Елате в Бургас, за да видите невъзможното

В Бургас отвори врат Музей на невъзможното. В него са представени над 100 различни инсталации, съчетаващи наука, изкуство и магия, за да провокират сетивата и въображението. Сред експозициите са Космическа станция, безкрайна стая с огледала, както и антигравитационна стая. Идеята е чрез игра децата да бъдат запознати с основните принципи на..

публикувано на 20.10.24 в 17:19
Ракета, изстреляна от Ливан, удари район близо до град Рош Пина, Северен Израел, 20 октомври 2024 г.

Трима ливански войници са убити при израелски удар в Южен Ливан

 Трима ливански войници са загинали при израелски удар в Южен Ливан, съобщи Ройтерс като се позова на изявление на ливанската армия. При въздушното нападение е бил поразен военният автомобил, с който пътували военните.  По-рано днес беше съобщено за: Израелски удари по щаба на разузнаването на "Хизбула" Нетаняху е разговорял по телефона с..

публикувано на 20.10.24 в 17:05