Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБГ се регистрира за предстоящите евроизбори

Снимка: reformatorskiblok.bg

Извънпарламентарната дясна партия "Движение България на гражданите" също се регистрира  в Централната избирателна комисия за предстоящите евроизбори. Лидерът и обявен за водач на листата Димитър Делчев съобщи, че внасят близо четири хиляди подписа. От партията обявиха, че ще настояват за международно наблюдение на изборния процес у нас:

„Очакваме тези избори да бъдат много кални. Както виждаме, слоганът на ГЕРБ ще бъде „Европа ни чува“. Ние ще направим всичко възможно Европа и да ги види, защото Европа трябва да ги види в истинската им светлина. Затова ще направим всичко възможно в България да има международна мисия, която да направи максимално всеобхватно следене на изборите, тъй като, както се видя, ГЕРБ няма да правят кампания, те ще разчитат единствено изборната си машина“.

ДБГ ще направи последен опит до 20 април за общо явяване на изборите с "Демократична България", съобщи още Димитър Делчев, но уточни, че това не изключва и самостоятелното им явяване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакват екстремни жеги в Кипър - 45-46 градуса

В Кипър днес ще е най-горещият ден тази седмица. Обявен бе първият за годината "червен код" за екстремни температури, с очаквани рекордни стойности от 45 градуса. Училищата днес са с намалени часове. Червеният код е в сила от 11 до 17 ч. 45 градуса се очакват днес във вътрешността на страната, като не е изключено да бъдат измерени и 46..

публикувано на 14.06.24 в 09:35

Ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във ВМА

Ден на отворените врати се провежда днес в центъра по трансфузионна хематология във ВМА. За 20-и път там отбелязват Деня на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Броят на безвъзмездните кръводарители се увеличава , съобщи кап. д-р Елисавета Грънчарова. По думите ѝ, много хора започват да даряват заради това, че техен родител е..

публикувано на 14.06.24 в 09:32
Александър Джартов

Александър Джартов: Към момента няма критични участъци

" Към момента няма критични участъци . В София има няколко сигнала за паднали дървета основно. Няма усложнения и произшествия ".  Това заяви пред БНР главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  "Нямаме сигнали за усложнена обстановка. Имаме 8 сигнала за паднали дървета и..

публикувано на 14.06.24 в 09:24
Велислав Величков

Велислав Величков: Пеевски ще пише промените в Закона за съдебната власт

Слонът в стаята се нарича главен прокурор . Докато не отпадне длъжността главен прокурор нито един проблем в системата няма да се реши и политическият натиск няма да спре. Политиката не е излязла от прокуратурата. Това мнение изрази пред БНР Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки". Когато обвиняваше Гешев, Сарафов..

публикувано на 14.06.24 в 09:10

Мъж от Разлог е убил майка си и се самонаранил

Мъж от Разлог е убил майка си и се е самонаранил. Трагедията е станала снощи, около 22 часа.  Близка на починалата е позвънила в полицейското управление, че не може да се свърже с нея и е обезпокоена, защото жената се грижела за психичноболния ѝ син. Откриха труп на мъж в Благоевградско, полицията на крак От пристигналите на място..

публикувано на 14.06.24 в 09:06
Васил Божков

Първо заседание по дело срещу Васил Божков

Софийският градски съд се събира на първо заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков.  Той е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Окончателно: Пуснаха Божков на свобода срещу 130 000 лева Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Той се отбелязва с различни инициативи. У нас акции по кръводаряване се организират в различни градове в страната. Доброволно дарената кръв е с най-нисък риск за нуждаещите се от нея – това твърдение на Световната здравна организация разпространяват от Българската организация за..

публикувано на 14.06.24 в 08:41