Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хокеистите на България с втора победа на световното

Българите вкараха 15 гола за два мача.
Снимка: БФХЛ

Националният отбор на България постигна втора победа на световното първенство по хокей на лед за мъже в Дивизия 3, което се провежда в Зимния дворец в столицата. 

В среща от втория кръг българите се наложиха с 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) над състава на Турция.

И трите гола за българския тим паднаха през втората третина, а точни бяха Мирослав Василев, Веселин Диков и Янаки Гачев. За гостите от Турция в средата на последната част се разписа Ченгиз Чъплак.

С победата България излезе еднолично начело в класирането с максимален актив от 6 точки, пред Тайван с 5, Туркменистан с 4, Люксембург с 3 и Турция и РЮА без актив.

В сряда е почивен ден на шампионата, а в четвъртък България играе с Туркменистан.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Турция - Грузия - 3:1

Турция победи Грузия на Евро 2024

Отборът на Турция победи дебютанта Грузия с 3:1 мач от първия кръг в група "F" на Европейското първенство по футбол в Германия и за първи път в участията си на Еврошампионати стартира с успех. Мерт Мюлдюр в 25-ата и Арда Гюлер в 65-ата вкараха красиви попадения за турския състав, а в седмата минута на добавеното време Керем Актюркоглу също се разписа...

публикувано на 18.06.24 в 22:00
Никола Цолов

Формула 3 със старт номер 100 в Барселона, Никола Цолов е любимец на феновете

Стартът от програмата на Формула 3 в Барселона ще премине под номер 100 и обещава да бъде историческо събитие. Наричат надпреварата бронзовата категория на Формула 1 и в своя шести сезон тя набира все по-голяма скорост. За феновете на бързите болиди в България очакванията към състезанието в Барселона  са още по- много големи заради участието..

публикувано на 18.06.24 в 21:52
Любомир Епитропов

Любомир Епитропов е осми във финала на 100 метра бруст на ЕП по плуване

Любомир Епитропов завърши на осмо място във финала на 100 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Епитропов плува в осми коридор и даде време 1:00.34 минути. Шампионската титла спечели Мелвин Атохаме Имоду (Германия) с 58.48 секунди, а второ и трето място заеха съответно турчинът Беркай Йогретир с 59.23..

публикувано на 18.06.24 в 20:52
Ивет Банкова

Шефът на Международния отдел на БФС Ивета Банкова е делегат на мача Италия – Испания на Евро 2024

Началникът на Международния отдел на БФС Ивета Банкова получи ново доверие от УЕФА за качествата си, след като й беше даден втори мач на европейското първенство по футбол, на който ще бъде делегат. УЕФА изпрати българката на топ-дербито не само на група В на първенството, но и на цялата първа фаза от шампионата – Италия – Испания. Мач от такъв калибър..

публикувано на 18.06.24 в 20:50
Национален отбор по волейбол

Волейболистите ни с трети успех в Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор на България записа трета победа във Волейболната лига на нациите.  В първия си двубой от третата седмица на турнира момчетата на старши треньора Джанлоренцо Бленджини надиграха Турция с 3:1 (27:25, 25:20, 12:25, 25:22) гейма. По този начин българите вече имат 8 точки в актива си от три победи и шест загуби, като продължават да..

публикувано на 18.06.24 в 20:09
Григор Димитров

Григор Димитров срещу Себастиан Корда във втория кръг на турнира "Куинс Клъб"

Американецът Себастиан Корда ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон. На старта на надпреварата 23-тият в световната ранглиста Корда победи със 7:5, 7:6(5) намиращия се  с едно място пред него в световната ранглиста Карен Хачанов от Русия. Корда изигра много солиден мач, като записа 11 аса, 30..

публикувано на 18.06.24 в 17:59
Красимир Дунев - президент на БФ Гимнастика

Гимнастиците ни в първи и в трети поток на олимпийския турнир в Париж

Кевин Пенев попадна в трети поток, а Валентина Георгиева е в първи на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев. Последната проверка за Валентина Георгиева ще е участието й в започващото днес в тренировъчната „Арена София“ държавно първенство. В..

публикувано на 18.06.24 в 15:08